R. SOBOTA: Do dvoch rokov by mohlo vzniknúť 500 nových pracovných miest

Foto: archív Sobotník.sk

RIMAVSKÁ SOBOTA. V priemyselnom parku v Rimavskej Sobote by mohli vzniknúť stovky nových pracovných miest. Informoval o tom primátor mesta Jozef Šimko na februárovom (6.2.) zasadnutí mestského zastupiteľstva.

„Sme na dobrej ceste. Tento týždeň sme mali výbor pre verejnú správu, kde bol aj minister hospodárstva. Napísali sme list s podpismi ministra hospodárstva a ministra práce, predsedu BBSK a podpísal som ho aj ja. Pokiaľ sa nič veľké nestane, mohli by sme mať 500 nových pracovných príležitostí behom dvoch rokov,“ informoval primátor. O akého investora ide a ako ďaleko sú v rokovaniach však nespresnil.

Príchod nových investorov avizoval vtedajší minister hospodárstva Richard Sulík spolu s primátorom Jozefom Šimkom aj v minulom roku. Jednou z firiem, ktorá sa tu plánovala etablovať, bola aj nemecká firma Ziegler, Drevospracujúci podnik, ktorý mal vyrábať drevené montované domy, mohol zamestnať 430 ľudí, pričom výroba sa mala rozbehnúť už v tomto. Šlo o investíciu s celkovými nákladmi okolo 255 miliónov eur. Prečo napokon firma od svojho zámeru odstúpila sa dočítate v našom staršom článku.

Sobotník.sk

Pridaj komentár