V lučeneckom nákupnom centre napadli muža aj pracovníka SBS. Rieši ich polícia

LUČENEC. Vo štvrtok 2. februára podvečer dvaja výtržníci napadli mladého muža, ktorý bol na prechádzke so psom. Bránil ho aj pracovník SBS, bitku dostal aj on. Agresívnych mužov, z ktorých jeden je recidivista, riešia v superrýchlom konaní.

Zdroj: FB Polícia SR – Banskobystrický kraj

Ako informovalo Krajské riaditeľstvo Policajného zboru v Banskej Bystrici, polícia v Lučenci vyšetruje prípad trestného činu výtržníctva spáchaného formou spolupáchateľstva. V prípade boli obvinení dvaja Lučenčania, 35-ročný G. B. a 38-ročný M. H. Tí vo štvrtok (2.2.) podvečer napadli na Námestí republiky v Lučenci 32-ročného muža, ktorý bol na prechádzke so psom. „Najprv jeden z obvinených mužov hodil do poškodeného plechovku od piva, po čom poškodený prešiel pred vchod obchodného centra, kde sa nachádzalo viac ľudí. Následne obidvaja obvinení išli za ním a poškodeného obaja fyzicky napadli,“ spresnila polícia s tým, že mladého muža opakovane udierali do hlavy a tváre.

„Zo strany obvinených došlo aj k fyzickému útoku voči pracovníkovi SBS služby z obchodného centra, ktorý na incident reagoval a rozhodol sa 32-ročnému mužovi pomôcť. Pracovníka bezpečnostnej služby taktiež jeden z obvinených udrel päsťou do tváre.“ Podľa polície, našťastie, ani jeden z poškodených neutrpel zranenie, ktoré by si vyžiadalo lekárske ošetrenie.

„Polícia útočníkov zadržala. Vec je riešená v tzv. superrýchlom konaní. V prípade jedného z obvinených (35-ročný G.B.) ide o muža, ktorý už bol v minulosti niekoľkokrát súdne trestaný, prevažne za majetkovú trestnú činnosť.“

Sobotník.sk, zdroj: FB Polícia SR – Banskobystrický kraj

Pridaj komentár