V meste Tisovec sa uskutoční podujatie Stretnutie po rokoch Daxnera a Francisciho

TISOVEC – V utorok 28. februára 2023 pozýva tím Mesta kultúry Revúcej priaznivcov výtvarného umenia a komiksovej tvorby z mesta Tisovec a okolia na vernisáž výstavy komiksov Stretnutia po rokoch Daxnera a Francisciho.

„Výstava pozostáva z 20 komiksov od amatérskych tvorcov z celého Slovenska zapojených do rovnomennej súťaže, ktorá pod hlavičkou Mesta kultúry Revúca prebiehala od mája do novembra 2022,“ uviedol tím.

Témou súťaže boli skutočné či fiktívne stretnutia dvoch výrazných predstaviteľov štúrovskej generácie z regiónu Gemer, Štefana Marka Daxnera a Janka Francisciho, ktorých 200. výročie narodenia sme si v minulom roku pripomínali.

„Výstavu 20 komiksových autorov sme premiérovo uviedli a počas februára do 26. februára 2023 vystavili v priestoroch Múzea Prvého slovenského gymnázia v Revúcej, kde sa 3. februára uskutočnilo aj slávnostné vyhodnotenie súťaže. V Mestskom kultúrnom stredisku v Tisovci bude prebiehať od 28. februára do 17. marca 2023 a následne ju presunieme a uvedieme v Petrivaldského vile v Hnúšti,“ dodal tím.

Foto: ilustračné, Sobotnik.sk

Pridaj komentár