V základných školách v Kameňanoch a Jelšave budú čítať rozprávky bez bariér

SIRK – Žiaci základných škôl v Kameňanoch a Jelšave sa už tento piatok (24. 2. 2023) môžu tešiť na stretnutie s umelcom, dramaturgom, pedagógom a milovníkom kníh Romanom Sorgerom, ktorý ich vtiahne do sveta tých najkrajších rómskych a nerómskych rozprávok. Informoval o tom tím Mesta kultúry Revúca.

„O tom, že rozprávkové príbehy a ich hrdinovia nepoznajú žiadne bariéry, sa už tento piatok doobeda presvedčia aj žiaci základných škôl v Kameňanoch a v Jelšave na podujatí Čítanie rozprávok bez bariér, ktoré doteraz prebehlo na základných školách v Revúcej, Muránskej Dlhej Lúke, Sirku a Lubeníku,“ informoval tím.

Ako dodal, zavíta k nim známy tvorca detských televíznych programov, umelec, pedagóg a milovník kníh Roman Sorger. Zábavnou dramatizovanou formou žiakom predstaví tie najkrajšie rómske a nerómskej rozprávky od Eleny Lackovej a Stanislava Rakúsa.

Okrem toho si zahrajú príbeh na hudobných nástrojoch a veľa nového sa naučia. Zistia, že hrdinovia rómskych a nerómskych rozprávok sú si veľmi podobní – šíria dobro, pomáhajú tam, kde treba a neváhajú pri tom spojiť sily s inými. Tak, ako by sme to mali robiť aj v skutočnom svete. Bez ohľadu na pôvod, kultúru či sociálne prostredie, v ktorom žijeme,“ dodal tím

Foto: ilustračné, Sobotnik.sk

Pridaj komentár