Bizarný incident v Bratislave, vodička s rimavskosobotskou značkou viezla agresívneho dôchodcu na kapote

BRATISLAVA/RIMAVSKÁ SOBOTA. Skutočne nezvyčajný incident sa odohral na Galvaniho ulici v Bratislave. Zachytený je na videu, ktoré zverejnila satirická facebooková stránka Zomri.

Na videu vidieť staršieho muža ako kľačí na kapote vozidla značky Peugeot s rimavskosobotskou značkou, trhá z neho stierač a udiera ním do čelného skla auta. Zároveň vodičke vulgárne nadáva. Tá sa po chvíli s vozidlom pohne a odíde aj s dôchodcom.

Zatiaľ nie je zrejmé, čo incident vyvolalo a ani ako sa skončil. Podľa neoverených informácií, ktoré sa objavili na Facebooku, sa všetko začalo na parkovisku pri obchodnom centre LIDL na Galvaniho ulici. Muž údajne odlomil na aute obidve spätné zrkadlá aj stierač. Vodička vraj niekoľko minút trúbila, ale nikto jej neprišiel na pomoc. Príčina tohto konfliktu nie je zatiaľ známa.

Udalosť sa medzitým stala terčom vtipov, kde ju prirovnávajú k scéne z filmu Matrix či seriálu Cobra 11.

DOPLNENÉ 4. 3.2023 o 11:05: Prípadom sa už zaoberajú policajti, ako na oficiálne facebookovej stránke informovala Polícia Slovenskej republiky.

Hoci muž na videu vyzerá ako senior, údajne má len 33 rokov. Policajti neskôr správu opravili s tým, že má 48 rokov.

Poverený príslušník Okresného riaditeľstva Policajného zboru (PZ) Bratislava II už začal trestné stíhanie pre úmyselný prečin výtržníctva vo viacčinnom súbehu s úmyselným prečinom poškodzovania cudzej veci, s úmyselným prečinom marenia výkonu úradného rozhodnutia a s úmyselným prečinom nebezpečného vyhrážania,“ konkretizujú policajti.

Ako dodávajú, podľa doposiaľ zistených informácií prvého trestného činu sa podozrivý muž údajne dopustil vedením motorového vozidla zn. Peugeot smerom z Dunajskej Lužnej na parkovisko obchodného centra na Galvaniho ulici v Bratislave i napriek uloženému zákazu činnosti viesť motorové vozidlá.

„Po zastavení vozidla na parkovisku mal následne na uvedenom vozidle odlomiť obidve spätné zrkadlá, poškodiť predný stierač a kopať do karosérie s výhražnými slovami adresovanými 37- ročnej žene sediacej vo vozidle. Tá sa v obave o svoj život rozhodla na vozidle z parkoviska odísť,“ uvádza polícia.

Následne muž vraj nastúpil do vozidla a počas státia na križovatke z neho vystúpil, vyskočil na prednú kapotu, odtrhol jeden predný stierač a rukami udieral do čelného skla, čím mal spôsobiť jeho rozsiahle poškodenie.

„Po príchode viacerých policajných hliadok na miesto 48-ročný muž naďalej pokračoval v slovných útokoch na adresu poškodenej, čo u nej malo vzbudzovať obavu o jej život,“ podčiarkla polícia.

Policajti obe osoby predviedli na príslušný útvar Policajného zboru. Muž bol obmedzený na osobnej slobode a po vykonaní potrebných úkonov umiestnený v cele policajného zaistenia.

DOPLNENÉ 4. 3. o 15:59:  Viac svetla do celého prípadu vniesol Štefan Farkaš, administrátor facebookovej skupiny HAKA – Hľadá sa auto krádeže automobilov. Ako napísal v statuse, vozidlo, ktoré agresívny muž rozbíjal, je darom od člena skupiny HAKA. Spomenul aj, že krstné meno vodičky je Jana.

„Minulý rok v decembri sme zverejňovali príbeh o jej ťažkom živote. Mala nepojazdnú Fabiu a nemala na opravu auta. Náš člen Ladislav sa jej rozhodol pomôcť a tohto Peugeota sa jej rozhodol predať na splátky za 700 eur,“ vysvetlil Farkaš.

Ako dodal, nová majiteľka si postupne auto opravovala a našetrila si aj na nové zimné pneumatiky. Auto mala začať pôvodnému majiteľovi splácať práve teraz v marci.

Všetko ale zmenil jej zmagorený a agresívny bývalý partner, ktorý ťažko znášal ich rozchod. Prenasledoval ju a robil jej zle. Včera (3. 2. 2023) pred Lidlom na Galvaniho ulici v Bratislave ju napadol a začal jej likvidovať auto,“ ozrejmil administrátor HAKA. 

Podľa jeho ďalších slov sa vodička z obavy o život a zdravie sa s autom rozhodla odísť i napriek tomu že jej agresívny bývalý partner bol na kapote auta.

Myslím si, že v danej chvíli to bolo asi správne rozhodnutie. Bohvie, ako by dopadla, keby z auta vystúpila,“ skonštatoval Farkaš.

Foto: reprofoto facebooková stránka Zomri

Pridaj komentár