Na podujatí Lojkov divadelný Tisovec sa predstavia tri súbory

TISOVEC – Gemersko-malohontské osvetové stredisko (GMOS), kultúrna inštitúcia Banskobystrického samosprávneho kraja usporiada v sobotu 25. marca 2023 regionálnu súťaž a prehliadku divadelných súborov Lojkov divadelný festival v Dome osvety v Rimavskej Sobote.

Divadelný festival je regionálnym kolom postupovej súťaže a prehliadky neprofesionálneho divadla dospelých Belopotockého Mikuláš a neprofesionálneho divadla mladých FEDIM,“ uviedlo GMOS.

Porote a divákom sa predstavia dva divadelné súbory dospelých: o 16:00 ako prvý Divadelný súbor DIVOSUD s inscenáciou Vdovy (réžia Ľubomír Šárik, autor predlohy Ákos Kertész) a o 19:00 Divadlo Havran pri ZUŠ v Rimavskej Sobote s inscenáciou Tak to napíš, zlatíčko! (réžia Katarína Smaczna, autor predlohy Vlado Mores).

Divadlo mladých reprezentuje na prehliadke rimavskosobotská Alterna fungujúca pri Základnej umeleckej škole, ktorá vystúpi o 18:00 s inscenáciou Nič (réžia Marian Lacko, ktorý je aj autorom predlohy na motívy textov Daniila Charmsa, Etgara Kereta, Daniela Heviera, Lawrence Ferlinethiho).

Súčasťou prehliadky je aj rozborový seminár. Realizáciu podujatia finančne podporili Národné osvetové centrum Bratislava a Banskobystrický samosprávny kraj.

Foto: ilustračné

Pridaj komentár