Na štadióne FTC rekonštruujú šatne. Zriadili tiež novú ošetrovňu

FIĽAKOVO. Na štadióne FTC vo Fiľakove pribudla nová šatňa pre hostí i ošetrovňa. Samospráve sa podarilo na tento účel získať dotáciu zo Slovenského futbalového zväzu (SFZ). V najbližších týždňoch pribudne i obnovená šatňa pre domácich.

Stav po rekonštrukcii.

Ako informoval viceprimátor mesta a prezident OZ FTC Attila Visnyai, prebudovanie šatní a vytvorenie ošetrovne bolo potrebné kvôli postupu futbalového oddielu do novej III. ligy Východ. „Šatne neboli v zlom stave ani doteraz. Problém však bol, že veľkostne nespĺňali štandardy SFZ na novú III. ligu, preto sme museli vybúrať priečky a vytvoriť miestnosť o veľkosti 25 m2 s 20 sedacími miestami. Tiež toalety mali hostia a domáci spoločné na chodbe, čo bolo nevyhovujúce. Vybudovali sme preto nové sociálne zázemie priamo pri šatni s presným počtom hygienických zariadení a spŕch podľa požiadaviek SFZ,“ ozrejmil s tým, že zväz vyžadoval aj vytvorenie novej ošetrovacej miestnosti so sociálnym zázemím. „Slúžiť bude na prvotné ošetrenie nielen hráčov, ale v prípade potreby aj divákov či štábu.“

Stav po rekonštrukcii.

Ako ďalej pokračoval, šatňa pre hostí i ošetrovňa sú už hotové, v najbližších týždňoch dokončia projekt rekonštrukciou šatne pre domácich. „Pokiaľ všetko pôjde podľa plánov, hotová by mala byť do konca apríla.“

Na projekt získalo mesto 10-tisíc eur od SFZ, spolufinancovalo ho vyše 3000 eurami. Práce realizovali Verejnoprospešné služby mesta Fiľakovo (VPS).

Počas rekonštrukcie.

Zamestnanci VPS pracovali v posledných rokoch počas zimných mesiacov na postupnej obnove interiéru budov na štadióne. Zrekonštruovali kancelárie, zasadaciu miestnosť, priestory pre rozhodcov, chodby so schodiskom či ubytovacie priestory pre hráčov a trénera. Mesto tiež komplexne zrekonštruovalo telocvičňu. „Posledným projektom sa postupne chýlime ku koncu obnovy interiérov. V budúcnosti sa budeme musieť zamerať na strechu a exteriér,“ uzavrel.

Sobotník.sk, zdroj: Klaudia Mikuš Kovácsová, hovorkyňa Fiľakova

Pridaj komentár