REVÚCA: V meste sa uskutočnia workshopy súčasného umenia DOX

REVÚCA – Ako je možné prostredníctvom zdieľania príbehov a takzvanej „radikálnej empatie“ zblížiť ľudí s veľmi odlišnými povahami a pohľadmi na svet? To zistíme už najbližší piatok a sobotu na druhej sérii workshopov realizovaných v spolupráci s najväčšou nezávislou inštitúciou zameranou na súčasné umenie v Českej republike – pražským centrom súčasného umenia DOXs názvom „Počas príbehu“.

Ako informuje tím Mesta kultúry Revúca, podujatie sa uskutoční v Gymnáziu Martina Kukučína v rámci programu Mesta kultúry Revúca pod organizačnou hlavičkou neziskovej organizácie Litterra, n. o.

Lektori Jiří Rajterman, Eliška Pýchová a Karolína Voleská účastníkom priblížia medzinárodnú metodiku Narrative 4 založenú na princípe zdieľania príbehov prostredníctvom rozprávania. Tento typ zdieľanej empatie má množstvo užitočných účinkov,“ uvádza tím.

Základom programu sú krátke autentické príbehy účastníkov na tému súcitu. Keďže sú určené na zdieľanie, každý účastník sa môže rozhodnúť, či si vyberie vážny alebo odľahčený príbeh.

Program prebehne vo štvrtok 30. marca od 8:00 do 9:45 hod. a od 10:00 do 11:45 hod. pre skupiny študentov a od 16:00 hod. pre širokú verejnosť za poplatok 1 eur. V piatok 31. marca pokračuje o 9:00 a 11:00 opäť pre študentov. Kapacita jedného workshopu je 20 účastníkov.

Foto: ilustračné, OOCR Gemer

Pridaj komentár