R. SOBOTA: Nemocnica Svet zdravia nedostane peniaze z plánu obnovy na novú budovu

Svet zdravia
Vizualizácia novej nemocničnej budovy v Rimavskej Sobote

RIMAVSKÁ SOBOTA. Rimavskosobotská nemocnica Svet zdravia napokon nedostane peniaze z plánu obnovy na novú budovu. Informovala o tom ekonomická redakcia Denníka N.

Svet zdravia sa uchádzal o 67-miliónov eur, ktoré chcel zainvestovať do svojej nemocnice v Rimavskej Sobote. Nesplnili však podmienky. Podľa výsledkov boli úspešnejšie nemocnice spadajúce pod Agel, z nemocníc Penty, pod ktorú spadá aj sieť Svet zdravia, uspela iba jediná.

„Peniaze z aktuálneho 200-miliónového balíka dostanú tri nemocnice, ktoré patria pod súkromnú skupinu Agel, jedna patrí pod Svet zdravia skupiny Penta. Uspeli aj nemocnice v Bardejove, Poprade, Čadci a Bojniciach. Podporu, naopak, nedostanú nemocnice v Nových Zámkoch, Hlohovci, Považskej Bystrici, Dolnom Kubíne, zariadenie v Pezinku, ale ani nemocnice Penty v Rimavskej Sobote, v Humennom a v Michalovciach,“ informoval Denník N.

Možnú výstavbu novej nemocničnej budovy spomenul na poslednom februárovom zasadnutí mestského zastupiteľstva aj primátor R. Soboty Jozef Šimko. Ako vtedy priamo povedal, s ministrom Lengvarským má dobrý vzťah, informoval sa u neho o možnosti postavenia novej nemocnice a veril, že na príslušný projekt napokon budú vyčlenené peniaze.

Zároveň však tlmočil údajné slová Lengvarského, podľa ktorých minister už vtedy naznačil, že nevie, ako dlho bude vo funkcii a čo bude s projektmi potom. K rozhodnutiu nepodporiť výstavbu novej nemocničnej budovy však prišlo ešte pred jeho koncom na ministerskej stoličke.

O vyjadrenie sme požiadali aj sieť Svet zdravia. Správu budeme aktualizovať.

Aktualizované 6.3. 2023 o 13:30 hod.:
Doplnené o stanovisko siete Svet zdravia, a.s.:


„Keďže výsledky zverejnenej výzvy nám doteraz neboli oficiálne potvrdené,  považujeme za predčasné sa k nim vyjadrovať,“ uviedla PR špecialistka Bianka Krejčíová.

Sobotník.sk

Pridaj komentár