Premiér Heger príde do R. Soboty, Lučenca, Oždian aj Jelšavy

Eduard Heger

GEMER/NOVOHRAD – Poverený premiér Eduard Heger absolvuje vo štvrtok 27. apríla 2023 pracovnú cestu na juh stredného Slovenska. Príde do Lučenca, Rimavskej Soboty, Oždian aj Jelšavy. Informoval o tom Úrad vlády SR.

V Lučenci bude predseda vlády diskutovať so študentmi v rámci hodiny Náuky o spoločnosti. Následne si v Ožďanoch prezrie výstavbu cyklotrasy Poltár – Rimavská Sobota, ktorá vedie po nevyužívanej železničnej trati,“ uviedla Lucia Ježeková z tlačového odboru Úradu vlády SR.

V Rimavskej Sobote bude mať premiér pracovné stretnutie na Mestskom úrade a zúčastní sa na tlačovej konferencii na tému rozvoja zamestnanosti v regióne. „V rámci výjazdu Eduard Heger navštívi tiež Slovenské magnezitové závody v Jelšave, kde sa stretne s vedením spoločnosti a prehliadne si závod,“ dodala Ježeková.

Do Rimavskej Soboty príde premiér v súvislosti s očakávaným príchodom nového investora, nemeckej spoločnosti Winkelmann, ako informoval portál Mynovohrad.sme.sk. Ten by mal v pripravovanom štátnom priemyselnom parku zamestnať okolo 500 ľudí v elektrovýrobe.

Návšteva v Jelšave sa koná u najväčšieho zamestnávateľa v okrese Revúca, ktorý zamestnáva niekoľko stoviek ľudí v tamojšom banskom areáli na ťažbu magnezitu.

Foto: facebooková stránka Úrad vlády Slovenskej republiky

Pridaj komentár