R. SOBOTA: Konferencia priblíži študentom regionálnu žurnalistiku

RIMAVSKÁ SOBOTA – Prezentovať študentov miestnych stredných škôl regionálnu žurnalistiku a prácu novinárov je cieľom konferencie, ktorá sa uskutoční vo štvrtok 20. apríla 2023 od 9:00 v Rimavskej Sobote, v priestoroch mládežníckeho centra Space.

Organizátorom konferencie je Matej Hank, novinár a študent žurnalistiky v Bratislave, ktorý začínal u nás na portáli Sobotnik.sk.

Konferenciu som sa rozhodol uskutočniť vo svojom rodnom meste. Verím, že v mladých ľuďoch je množstvo skrytého potenciálu, ktorý budú môcť aj vďaka tejto konferencii rozvíjať,” povedal organizátor.

Témami konferencie budú aj regionálna žurnalistika a jej výhody, prínosy. Hosťami budú Branislav Caban, regionálny novinár pochádzajúci z Rimavskej Soboty, ktorý pôsobí v médiu v Lučenci, Daniel Csúr, šéf najväčšej mediálnej skupiny na južnom Slovensku, Barbora Korimová, redaktorka portálu v Rimavskej Sobote. Ďalším novinárom bude Igor Antalík, ktorý príde niečo povedať o regionálnej športovej žurnalistike, keďže dlhé roky v tejto sfére pôsobil.

Hovoriť bude aj samotný Hank, ktorý bude v pozícii moderátora a zároveň aj spíkra. Prítomné by mali byť dve gymnázia, jedno z Tisovca a druhé z Rimavskej Soboty a obchodná akadémia z R. Soboty. “Myslím, že aj študentov špecializovaných škôl zaujíma dianie v regióne a bude pre nich konferencia prínosná,” doplnil Hank.

Na konferencii sa budú venovať témam, ako napríklad, výhody a nevýhody regionálnej žurnalistiky, ako funguje mediálna skupina z pohľadu manažéra, akým témam sa venovať v regionálnom médiu či aké sú možnosti štúdia žurnalistiky a masmediálnej komunikácie na Slovensku.

Dúfam, že študentom táto konferencia niečo dá a ak sa ešte nevedia rozhodnúť, akým smerom sa vybrať v živote a zaujímajú ich humanitné vedy, tak si aj vďaka tomuto dňu strávenému s novinármi si možno povedia, že by sa chceli vybrať touto cestou,” dodal Hank.

Matej Hank aktuálne pôsobí v spravodajskej redakcii TV JOJ na webovom portáli Noviny.sk. Zároveň pracuje aj ako redaktor v Slovenskej basketbalovej asociácii. V minulosti pôsobil vo viacerých regionálnych médiách v Rimavskej Sobote a okolí. Taktiež pracoval aj pre Fun Media Group, kde bol editorom a redaktorom špecializovaných portálov ProFutbal.sk a Hokej.sk. Rovnako je študentom žurnalistiky na Filozofickej fakulte Univerzity Komenského v Bratislave.

Podujatie je organizované v spolupráci so SPACE centrom, ktoré je financované zo zdrojov Európskeho sociálneho fondu a Európskeho fondu regionálneho rozvoja v rámci Operačného programu Ľudské zdroje.

Foto: ilustračné

Pridaj komentár