V. KRTÍŠ: Na Eniki Beniki vystúpia detské folklórne súbory

VEĽKÝ KRTÍŠ – Hontiansko-ipeľské osvetové stredisko (HIOS) vo Veľkom Krtíši (kultúrna inštitúcia Banskobystrického samosprávneho kraja) pozýva všetkých na krajské kolo 29. ročníka súťaže a prehliadky detských folklórnych súborov s názvom Eniki Beniki.

Vystúpia víťazi regionálnych kôl Banskobystrického kraja a to konkrétne Detský folklórny súbor (DFS) Brezinky z Polomky, DFS Malý Dubkáčik z Buzitky, DFS Hroniarik zo Žiaru nad Hronom, DFS Zornička zo Zvolena, DFS Matičiarik z Banskej Bystrice, DFS Lykovček z Revúcej, DFS Hájiček z Rimavskej Soboty a DFS Ragačinka z Hrušova,“ vymenovala Katarína Hanková Jančeková z HIOS.

Súčasťou podujatia Eniki Beniki bude aj workshop s Mary Hlaváčovou na tému – Hlasové rozcvičky. Vyhlasovateľom a odborným garantom 29. ročníka súťaže je Národné osvetové centrum v Bratislave. 

V rámci podujatia na vás čaká aj prezentácia remeselníkov z nášho regiónu. Tešiť sa môžete na MEDOVNÍKY, DREVENÉ DEKORÁCIE, DOBROTY OD GAZDINKY, BYLINKY a iné HAND MADE VÝROBKY. Nebude chýbať cukrová vata a trdelníky s dobrou kávou,“ dodala Hanková Jančeková.

Podujatie sa uskutoční v sobotu, 22. apríla o 13.00 hod. v kultúrnom dome vo Veľkom Krtíši.

Foto: ilustračné

Pridaj komentár