V Lučenci otvorili nové detské ihrisko Rodinka

LUČENEC – Možnosti trávenia voľného času s deťmi sa v Lučenci opäť rozrástli. Na Ľadove pribudlo inkluzívne detské ihrisko Rodinka. Ako informovala hovorkyňa mesta Michaela Baboľová, jeho financovanie bolo zabezpečené z dotácie Ministerstva práce, sociálnych vecí a rodiny SR a rozpočtu mesta Lučenec.

Spolu sa tak v meste nachádza podľa jej slov už 32 detských ihrísk, z toho tri sú inkluzívne.

Detské ihrisko Rodinka predstavuje viacgeneračný priestor s prvkami pre deti od 0 do 9 rokov a oddychovou zónou pre dospelých. Jednotlivé komponenty bezbariérového ihriska sú z prírodných materiálov a vytvoria zázemie pre zmysluplné trávenie voľného času rodiny. Základné prvky (pieskovisko, kolotoč a hojdačka) sú inkluzívne, čo ponúka možnosť trávenia času pri hre s rovesníkmi aj deťom s hendikepom,“ vysvetlila Baboľová.

Okrem týchto prvkov detské inkluzívne ihrisko obsahuje aj loď PINTA, fit dráhu či infotabuľu. V areáli ihriska nechýba ani potrebný mobiliár, ktorý tvorí altánok, tri lavičky a dva smetné koše.

„Okolie vodnej nádrže Ľadovo je znova o niečo atraktívnejšie. Nové detské ihrisko s množstvom zaujímavých prvkov ocenia nielen naše deti, ale aj ich rodičia, pretože sme opäť rozšírili možnosti trávenie ich spoločného voľného času. Okrem toho je plusom aj samotná lokalita – nachádza sa v prírode, stromy poskytujú ihrisku tieň, je možné prísť sem peši aj na bicykli. Verím, že sa ihrisko bude tešiť obľube,“ povedala primátorka mesta Alexandra Pivková.

Mesto Lučenec získalo na vybudovanie ihriska 21 200 eur vo forme dotácie z Ministerstva práce, sociálnych vecí a rodiny SR. Celková suma predstavuje 57 898 eur. Rozdiel je financovaný z rozpočtu mesta. Verejné obstarávanie bolo ukončené v júni 2022, po vydaní stavebného povolenie sa práce začali realizovať v októbri 2022, ukončené boli v decembri. Terénne úpravy boli realizované na jar tohto roka.

Foto: Mesto Lučenec

Pridaj komentár