Na Prednej Hore pribudli Apartmány nádeje, slúžia hlavne pre klientov OLÚP

Apartmány nádeje

PREDNÁ HORA – Štyri nové apartmánové domčeky, nazvané Apartmány nádeje, rozšírili možnosti ubytovania na Prednej Hore, časti obce Muránska Huta na severe Revúckeho okresu. Informovala o nich Rozália Hubeňáková, referentka marketingu a vzdelávania Odborného liečebného ústavu psychiatrického (OLÚP) Predná Hora, ktorý ich vlastní a prevádzkuje.

Sú to štyri apartmánové domčeky, v ktorých vznikli nové ubytovacie kapacity. Stoja na mieste, kde bola predtým situovaná turistická ubytovňa. Tá slúžila pacientom, ktorí k nám každý mesiac chodievali na doliečovanie,“ vysvetlila referentka.

Apartmány nádeje budú podľa nej slúžiť i na primárnu a terciárnu prevenciu. „V prvom rade tam totiž budú stále ubytovaní pacienti, dochádzajúci na doliečovanie. Ubytovať sa v nich však budú môcť aj školské výpravy či rodiny s deťmi, ktoré budú môcť využiť všetko, čo ponúka Predná Hora a okolie,“ uviedla ďalej Hubeňáková.

Apartmány nádeje

Predná Hora je postupne stále zaujímavejšou destináciou pre turistov. Lákadlom je blízkosť Národného parku Muránska planina, Muránsky hrad, či sysľovisko Biele vody. Priamo na Prednej Hore je možné navštíviť lovecký zámoček Ferdinanda Coburga s historickou expozíciou či rekreačný areál s wellness.

Čo sa týka ubytovania na Prednej Hore, okrem penziónu s wellnes sa dá ubytovať aj v chalúpkach v ľudovom štýle, prípadne v novej chate Planina a apartmánových domčekoch. Ďalšie ubytovanie má vzniknúť v Muránskej Hute, v budove historickej klinciarne, ktorú chce samospráva zrekonštruovať.

Foto: Sobotnik.sk

Pridaj komentár