REVÚCA: Výstava Kokón predstavuje diela 8 umelcov

REVÚCA – Všetkých nadšencov moderného výtvarného umenia v netradičných priestoroch pozýva tím Mesta kultúry Revúca na skupinovú výstavu s umeleckým názvom Kokón. Vznikla v spolupráci so združením Čierne diery.

„Na výstave svoje práce predstaví osem umelcov zo Slovenska, v nezvyčajnom prostredí starej haly fabriky na výrobu kobercov v Revúcej,“ konkretizoval tím.

Vystavené práce sa vo vzájomnej interakcii dotýkajú tém dedičstva industriálnej architektúry a architektúry ako takej. Poukazujú na naše vzťahy k (životnému) prostrediu a k práci, a tiež na to, ako tieto vzťahy interpretujeme a ďalej predávame.

Kokón alebo zámotok – živý obal z vlákna symbolizuje prerod a vývoj nových (pokročilejších) foriem. Zároveň plní aj ochrannú funkciu – poskytuje bezpečie tomu, čo sa ukrýva vo vnútri… Priestor továrne, v ktorej sa z tkaného vlákna vyrábajú koberce, poskytuje výstave dokonalé genius loci.

Svoje diela predstavia: Mária Balážová, Anton Čierny, Matej Hakár, Marek Kvetan, Jaroslav Kyša, Paula Malinowska, Lucia Tallova a Danica Pišteková. Kurátorkou výstavy je Miroslava Urbanová. O architektúru výstavy sa postará Peter Liška. Vernisáž je bezplatne otvorená pre širokú verejnosť.

Výstava v označených priestoroch továrne Rekos v Revúcej potrvá do 18. júna 2023.

Foto: ilustračné

Pridaj komentár