REVÚCA: Na workshope sa záujemcovia dozvedia, ako vytvoriť komiks

REVÚCA – Pre všetkých priaznivcov kreslenia a komiksov, ktorí by sa radi naučili, ako si vytvoriť svoj vlastný komiks (prípadne už doposiaľ mali takéto snahy), pripravuje tím Mesta kultúry Revúca v pondelok 22. mája 2023 popoludní workshop, na ktorom sa dozvedia, ako na to.

„Workshop s názvom ‚Čo je to komiks?‘ povedú slovenskí komiksoví autori dvoch generácií, Pavol Bratský a Pavol Melkor Červeniak. Spoločne účastníkom praktickou formou priblížia proces vzniku takéhoto spojenia literatúry a výtvarného umenia. Workshop nadväzuje na doterajšie podujatia venované komiksom pod hlavičkou Mesta kultúry Revúca,“ vysvetlili organizátori.

Pavol Bratský sa venuje komiksovej tvorbe už od 70. rokov minulého storočia a patrí medzi legendy a  priekopníkov tohto žánru na Slovensku. Komiks preňho znamená spôsob vyjadrovania sa o svete, v ktorom sa spája reálne s abstraktným.

Pavol Melkor Červeniak je absolvent Ateliéru grafiky a experimentálnej tvorby na Fakulte umení TUKE. Aktívne sa venuje komiksu, ilustráciám, kresbe, ale aj multimediálnym dielam.

Foto: ilustračné

Pridaj komentár