RIMAVSKÁ SOBOTA: Knižnica organizuje dve besedy

knižnica

RIMAVSKÁ SOBOTA – Knižnica Mateja Hrebendu (KMH) v Rimavskej Sobote zorganizuje koncom mája dve besedy pre svojich čitateľov. Môžu sa na nich stretnúť so zaujímavými osobnosťami

Téma prvej besedy znie: Vitálna adaptívna organizácia – cesta k odolnosti. Hosťom je Adrián Podskľan. Miesto a čas konania je 23. 5. 2023 o 17:00 v Komunitnej miestnosti knižnice.

Adrián Podskľan je odborník v oblasti riadenia organizácií a stratégie. Jeho špecializácia spočíva v rozvoji organizačnej adaptability a schopnosti organizácií prispôsobiť sa rýchlo meniacemu sa prostrediu,“ uviedli zamestnanci knižnice.

Dodali, že v rámci besedy priblíži dôležitosť vitálnej adaptívnej organizácie, jej vplyv na dosahovanie odolnosti v súčasných turbulentných časoch, cestu k odolnosti, prežitiu a kreativite a tiež predloží aké by mohli byť prínosy vitálnej adaptívnej organizácie pre Rimavskú Sobotu a okolie. 

Beseda je určená pre manažérov, vedúcich pracovníkov a všetkých, ktorí sa zaujímajú o rozvoj adaptability a odolnosti organizácií.

Téma druhej besedy je vyjadrená aj tzv. hashtagmi a znie: #pusanadobrúnoc / #jóéjtpuszi. Hosťom je tentoraz János  Lackfi. Miesto a čas konania: 24. 5. 2023 o 17:00 v Komunitnej miestnosti knižnice.

János Lackfi je renomovaný maďarský spisovateľ, básnik a umelec. Jeho diela sú plné nadhľadu, fantázie a hry so slovami. Má schopnosť premeniť bežné životné situácie v niečo neobyčajné a zanechať v čitateľoch hlboký dojem,“ ozrejmil tím KMH.

Ako doplnil, beseda s Jánosom Lackfim je príležitosťou preskúmať jeho literárny svet a diskutovať o jeho literárno-umeleckej tvorbe. Autorská beseda sa uskutoční v maďarskom jazyku. Realizovaná je v rámci literárneho projektu Kniha v srdci, srdce v knihe 5, ktorý z verejných zdrojov podporil Fond na podporu umenia.

Foto: ilustračné (Knižnica Mateja Hrebendu), Sobotnik.sk

Pridaj komentár