Po Gemeri bude jazdiť Zbojnícka strela

GEMER – Letná sezóna 2023 prináša na Gemer novú zážitkovú jazdu vlakom Zbojnícka strela, ktorá turistov prevedie okolo krásnych miest a historických pamiatok tohto regiónu. Séria výletov na vyhliadkovom „vláčikobuse“, ktorý vypravuje Salaš Zbojská, prichádza na Gemer ako novinka tohto leta. Informovala o tom Oblastná organizácia cestovného ruchu (OOCR) Gemer v tlačovej správe.

Ponúkame vám tri tematické trasy, z ktorých si každý návštevník nájde to svoje. Prvá trasa ‚Za jaskynným bohatstvom‘ vyrazí v termínoch: 19. júl, 9. august a 30. august 2023. Zavedie vás k UNESCO bohatstvu Gemera k Ochtinskej aragonitovej jaskyni s unikátnou aragonitovou výzdobou,“ uviedla OOCR.

Počas cesty zbojnícka strela zastaví aj na iných zaujímavých miestach. Návštevníci budú môcť nakŕmiť sysle na Bielych vodách, ochutnať Muránske buchty alebo si v Revúcej prezrieť Múzeum Prvého slovenského gymnázia alebo zahrať novinku – mestskú hru Hviezdojed.

„Za baníckou históriou vyrazíte po druhej trase v termínoch: 26. júl a 16. august 2023. Na tejto ceste sa zameriame na banícku históriu Gemera. Preskúmame staré banské oblasti Rákošská Baňa, Sirk a Železník, kde si okrem prehliadky so sprievodcom pochutnáte aj na domácich gemerských guľkách. Okrem banských lokalít zastaví zbojnícka strela aj v meste Jelšava a vy si budete môcť so sprievodcom pozrieť coburgovský kaštieľ,“ dodala OOCR.

Trasa číslo tri Na Muránsky hrad bude v termínoch: 2. august a 23. august 2023. „Počas tejto jazdy vás zavedieme na Muránsky hrad, majestátnu stredovekú pevnosť, ktorá sa týči na skalnom vrchu nad obcou Muráň. Budete mať možnosť spoznať históriu hradu a vychutnať si úchvatné výhľady na okolitú krajinu. Samozrejmosťou bude aj zástavka na obľubenom sysľovisku, teplé Muránske buchty a návšteva múzea v Muráni,“ pokračovala OOCR.

Všetky trasy ponúkajú podľa jej pracovníkov jedinečné a pútavé zážitky, pričom každá z nich je plánovaná vždy v stredu počas letných prázdnin. „Naším cieľom je poskytnúť návštevníkom príležitosť objaviť krásy a históriu Gemera v nezvyčajnom štýle. Pri jazde vás bude sprevádzať sprievodca, ktorý vám poskytne zaujímavé informácie o miestach, ktoré navštívite,” uviedol Jaroslav Hric, výkonný riaditeľ OOCR GEMER.

Pridaj komentár