Nitriansku nemocnicu vedie bývalý riaditeľ kúpeľov Číž Michal Fajin

NITRA/ČÍŽ – Novým riaditeľom Fakultnej nemocnice Nitra sa stal Michal Fajin, ktorý v nedávnej minulosti pôsobil ako riaditeľ Prírodných jódových kúpeľov Číž v okrese Rimavská Sobota. O jeho vymenovaní informovalo Ministerstvo zdravotníctva SR.

Fajin bol vedením nitrianskej nemocnice poverený od 2. augusta 2023, keď nahradil vtedajšieho riaditeľa Mariana Korytiaka, ako uvádza portál Nitra.dnes24.sk. „Šéf rezortu zdravotníctva rozhodol o vymenovaní Michala Fajina na základe jeho predchádzajúcich manažérskych skúseností v zdravotníctve,“ uviedlo vtedy ministerstvo.

Koncom septembra sa uskutočnilo výberové konanie na túto pozíciu a Michal Fajin sa doň prihlásil ako jediný uchádzač. Keďže podľa rezortu zdravotníctva splnil všetky kvalifikačné predpoklady a požiadavky zriaďovateľa nemocnice, bol vybraný za riadneho riaditeľa.

Ako generálny riaditeľ Prírodných jódových kúpeľov Číž pôsobil Fajin od roku 2019. V roku 2021 bolo za jeho vedenia v čížskych kúpeľoch otvorené nové špecializované pracovisko v odbore fyziatria, balneológia a a liečebná rehabilitácia pre pacientov z celého Slovenska po cievnych mozgových príhodách.

Novou riaditeľkou Kúpeľov Číž sa stala Michaela Fajinová, ako sa uvádza na stránke kúpeľov Kupeleciz.sk.

Čížske kúpele sú posledným fungujúcim zariadením svojho druhu v regióne Gemer. Ich prednosťou je unikátna liečivá jodo-brómová voda, ktorá je čerpaná z dvoch vrtov. Slanou chuťou zvykne pripomínať morskú vodu. Objavená bola náhodne miestnym obyvateľom v roku 1862 pri kopaní studne.

Súčasťou areálu kúpeľov je vonkajší bazénový svet s plaveckým i neplaveckým bazénom, šmýkačkou a ďalším malým bazénom s vodnými atrakciami. Spomínané bazény sú napúšťané pitnou vodou, ktorá je v termálnom bazéne zohrievaná na 38 stupňov.

Foto: Sobotnik.sk

One Reply to “Nitriansku nemocnicu vedie bývalý riaditeľ kúpeľov Číž Michal Fajin”

  1. Pingback: Bývalý riaditeľ Kúpeľov Číž Michal Fajin vydržal na lukratívnom poste v Nitre len pol roka - SOBOTNIK.SK

Pridaj komentár