Zomrel bývalý športový redaktor a nadšenec Zdeno Marek

Zdeno Marek

RIMAVSKÁ SOBOTA – Vo veku len 51 rokov nás opustil jeden z veľkých športových nadšencov v Rimavskej Sobote Zdeno Marek. O jeho úmrtí informoval na stránke mesta Rimavskasobota.sk jeho bývalý šéf János Juhász Dósa.

V spomienkovom článku píše Juhász Dósa o období v roku 2010, keď po odchode šéfredaktora Gemerských zvestí (GZ) Mariána Kluvanca dostal ponuku viesť obidve redakcie mestských novín, teda GZ aj Gömöri Hírlap.

Bola to mimoriadne zaujímavá, ale aj ťažká úloha. Okrem Roba Lovasa som oslovil aj iných ľudí, korektorku Helenu Urdovú, mladých ľudí ako Martina Ambróza, Mira Trenku, Zuzanu Ščurkovú, Petra Stehlíka, Tomáša Sulyoka, a samozrejme Zdena Mareka. Všetci prišli po prvom oslovení,“ uvádza bývalý šéfredaktor.

Ako dodáva, okrem interných spolupracovníkov prinášal vlastné námety a články aj Zdeno Marek. „Dokonca občas písal aj o iných športoch, ako zápasenie, džudo, no podelil sa aj o svoj názor na vnútornú politiku i na dianie v meste. Bol zakladateľom fanklubu Mestského športového klubu R. Sobota a členom dozornej rady,“ podotkol Juhász Dósa.

Obidvaja zostali v kontakte aj potom, keď už oficiálne nespolupracovali. „Párkrát sme sa stretli v meste a pravidelne sme komunikovali na sociálnej sieti. Zaujímavé bolo, že hoci som bol starší, do poslednej chvíľ sme si vykali. Vedel som o ňom, že má vážne zdravotné problémy, v dôsledku cukrovky mu amputovali aj jednu nohu, ale Zdeno sa nevzdal. Založil si rodinu, mal nevlastného syna. Mal plno plánov, ale osud chcel inak,“ zakončil.

Posledná rozlúčka so Zdenom Marekom bude v stredu 20. septembra o 12:00 v Dome smútku v Rimavskej Sobote.

Foto: Facebook.com/János Juhász Dósa

Pridaj komentár