Ako to bude s McDonald’s v R. Sobote? Toto je oficiálne stanovisko firmy

RIMAVSKÁ SOBOTA – O možnom otvorení prevádzky rýchleho občerstvenia McDonald’s v Rimavskej Sobote sa hovorí už dlhší čas. Prvýkrát sme túto fámu počuli zhruba pred rokom, keď sa ako možné miesto výstavby spomínala lokalita na Sobôtke, konkrétne lúka, kde sa zvyknú konať parkúrové preteky. Údajne istá rimavskosobotská firma vtedy dostala zákazku, aby tam navozila zeminu a lokalitu pripravila na výstavbu.

Vtedy sa nám to zdalo tak pritiahnuté za vlasy, že sme o tom ani nepísali (z dnešného pohľadu to bola jasná chyba). Možný príchod McDonald’s do Rimavskej Soboty však na tohtoročnom júnovom zasadnutí spomenul aj primátor Jozef Šimko.

Na tom trojuholníku, čo mal pán Pelle, teraz to má nejaká bratislavská firma a oni tam špekulujú McDonald’s. Policajti dali na to predbežný súhlas len v tom prípade, ak sa vybuduje ďalší kruhový objazd smerom ako sa odbočuje na SAD-ku,“ ozrejmil primátor.

To zároveň znamená, že na Sobôtke by boli hneď dva kruhové objazdy, jeden veľký, ktorý sa práve buduje, a druhý menší pri spomínanom výjazde z areálu Slovenskej autobusovej dopravy. Vzdialenosť medzi nimi by bola len necelých 150 metrov.

Zemné práce na mieste budúceho McDonald’s

Vyjadrenie firmy

V danej veci sme oslovili priamo spoločnosť McDonald’s Slovakia s otázkou, či niekto prejavil záujem o výstavbu ich reštaurácie formou franšízy v Rimavskej Sobote. Pre vysvetlenie – McDonald’s ako firma nebuduje reštaurácie sama, ale poskytuje na ne licenciu podnikateľským subjektov, ktoré však musia dodržiavať jej pravidlá a podmienky.

Aktuálne vyhľadávame atraktívne miesta pre možnú výstavbu. Mesto Rimavská Sobota je v širšom portfóliu nášho záujmu o výstavbu nových prevádzok, no aktuálne nemôžeme potvrdiť žiadnu konkrétnu lokalitu či termín výstavby,“ uviedla pre Sobotnik.sk Lucia Poláčeková, manažérka McDonald’s Slovakia pre externú komunikáciu a starostlivosť o zákazníkov.

Primátor Jozef Šimko aktuálne na svojom facebookovom profile uviedol, že zemné práce, ktoré sa v tejto časti Sobôtky začali, majú súvislosť práve s výstavbou McDonald’s. To, že reštaurácia tam vznikne, nám potvrdil aj ďalší zdroj. Vyzerá to teda skutočne tak, že Rimavská Sobota bude mať vlastný McDonald’s.

V zásade ide o veľmi výhodnú lokalitu na tento účel, keďže leží priamo pri hlavnom výjazde z mesta a zároveň pri frekventovanej ceste I/16. Tá bude ako hlavný južný ťah slúžiť ešte dlhé roky, pretože výstavba rýchlostnej cesty R2 okolo Rimavskej Soboty je v nedohľadne.

Navyše, jediný existujúci McDonald’s priamo pri hlavnom južnom ťahu je až na západnom Slovensku, na odpočívadle Terminal R1 medzi Nitrou a Zlatými Moravcami. McDonald’s najbližšie k Rimavskej Sobote je v súčasnosti v Maďarsku, v prihraničnom meste Ózd. Billboardové reklamy naň boli v nedávnej minulosti aj priamo v R. Sobote.

Foto: ilustračné, Jurij Kenda/Unsplash.com