POLTÁR: Začiatok septembra bude patriť podujatiu GombovecFest

POLTÁR – Začiatkom septembra okresné mesto Poltár opäť ožije. Poltárčania i návštevníci sa môžu tešiť na GombovecFest plný bohatého kultúrneho programu, ale aj obľúbený jarmok. Ako informovala Jozefína Očenášová z kancelárie primátora mesta, vystúpi Vidiek a množstvo ďalších zvučných slovenských kapiel.

Mesto Poltár si v rámci podujatia pripravilo program pre všetky vekové kategórie. Moderátorskú taktovku bude držať Matej Martinček známy z Rádia Fresh. „GombovecFest je jedinečným podujatím, ktoré zdôrazňuje a oživuje bohatú kultúru mesta a jeho tradičné hodnoty,“ zdôraznil primátor mesta Peter Sitor.

GombovecFest sa bude konať 8. a 9. septembra 2023 (piatok a sobota) a v dvojdňovom programe priblíži slovenské zvyky aj vlastnú kultúru všetkým prítomným. „V súčasnosti je slovenská kultúra ovplyvnená globalizáciou a modernými trendami, čo sa prejavuje takmer vo všetkých oblastiach. Slovenská kultúra, aj národ majú bohatú históriu a tradície, ktoré by bola škoda si nechať vziať, preto si ich treba pripomínať, práve podobnými podujatiami,“ ozrejmil primátor.

Hneď prvý deň sa bude niesť v duchu slovenského folklóru a tradícií mesta Poltár. Vystúpenia a prezentácie budú zamerané na oživenie starých piesní, tancov a remeselníckych zručností. Samospráva si pripomenie 10. výročie vzniku DFS Kukučky. Po nich budú v programe nasledovať Poltarica, FS Bystrina, Juraj Krahulec s manželkou a OZ Hráči. Večerné hodiny budú patriť folklórnym súborom Kokavan a Podpoľanec. Na záver večera sa predvedie domácim skupina Diamond z Poltára.

V sobotu sa návštevníci môžu tešiť na vystúpenie detí a žiakov zo Základnej umeleckej školy, FS Slniečko a spevokol Fialočky. Počas soboty budú pripravené trhy, kde si prítomní môžu zakúpiť rôzny tovar a predmety od lokálnych a slovenských výrobcov, či ľudovoumelecké predmety. Pochutnať si budú môcť na miestnych špecialitách aj tradičných jedlách.

Aj tento rok sa pokúsime uvariť tie najchutnejšie gombovce v širokom okolí,“ priblížil primátor Poltára. Na deti čakajú kolotoče, skákací hrad a ďalšie atrakcie. Prezentáciu tvorivých a pohybových aktivít najmenších zabezpečí OZ Kormidlo a zabaví ich aj Divadielko Lenka. Zábavu sľubuje aj Teatrobus.

Od 15.30 hod. sa rozbehnú koncerty hudobných skupín. Svoje najväčšie hity zahrá Lojzo, vypaľováky jednej z najväčších slovenských skupín predvedie Elán tribute. Rockovú smršť o 18.30 hod. zasa odpáli Kabát revival. Headlinerom sobotného večera je kapela Vidiek známa vďaka piesňam ako Vidiečan, Nechajte si ju, Tisíc divov, Rudy a Hilda. Na hudobnej scéne funguje už 36 rokov. Na tých, ktorým je to stále málo, čaká osvedčená párty Rádia expres a nočná diskotéka s najväčšími hudobnými songmi.

Verím, že podujatie odprezentuje mesto a ľudí autenticky a občania sa zabavia. Touto cestou chcem všetkých pozvať do Poltára,“ dodal primátor na záver.

PROGRAM GOMBOVECFESTU 2023 V POLTÁRI:

Piatok, 8. september 2023:

14:30 Slávnostné otvorenie GombovecFestu 2023, udelenie najvyšších ocenení mesta

16:00 FS Kukučky a FS Poltarica

17:00 FS Bystrina

18:00 Juraj Krahulec s manželkou

18:30 OZ Hráči

19:00 FS Kokavan

20:00 FS Popoľanec

21:00 Skupina Diamond z Poltára

Sobota, 9. september 2023:

11:00 Základná umelecká škola v Poltári

12:00 FS Slniečko

13:00 skupina Fialočky

14:00 Divadielko „Lenka“

15:30 Lojzo

17:00 Elán tribute

18:30 Kabát revival

21:30 skupina Vidiek

22:30 Rádio Expres párty

Pridaj komentár