Poltár bude poskytovať vďaka sedemmiestnemu vozidlu lepšie sociálne služby

Poltár

POLTÁR – Mesto Poltár má nové sedemmiestne vozidlo, určené na prepravu skupín seniorov a imobilných ľudí. Informovala o tom Jozefína Očenášová z kancelárie primátora mesta.

Cieľom príslušného projektu mesta bolo zmierniť dôsledky zdravotného postihnutia, či nepriaznivého zdravotného stavu občanov a podporovať integráciu takýchto osôb do spoločnosti.

V dôsledku našej snahy budú seniori a imobilní obyvatelia mesta schopní viac sa zapájať do spoločenského života a mať prístup k potrebným službám, čo je dôležité pre ich celkovú pohodu a zdravie. Takýto projekt má potenciál inšpirovať ďalšie obce a mestá zlepšovať sociálne služby,“ uviedol primátor Poltára Peter Sitor.

Vozidlo Citroen Jumper bude mestu slúžiť na zabezpečenie prepravy spomínaných osôb do ambulancií všeobecných a odborných lekárov na lekárske vyšetrenia, aj pre pracovníčky terénnej sociálnej práce za dopravou ku klientom do mestských častí Zelené, Slaná Lehota, Hájiky-Maky a Prievrana. Prítomnosť hydraulického zdvíhacieho zariadenia umožní jednoduché nastupovanie a vystupovanie pre tých, ktorí majú obmedzenú pohyblivosť.

Podľa slov primátora sú projekty zamerané na zlepšenie a skvalitnenie sociálnych služieb neoceniteľné pre miestne komunity, obce í mestá. Ako ďalej uviedol, verí, že spomínaný projekt bude mať pozitívny a dlhodobý vplyv na životy tých, ktorí sú závislí od tejto dôležitej dopravnej služby.

Projekt finančne podporila MAS HORNOHRAD. Mesto od spoločnosti získalo dotáciu vo výške 43 003,65 eur. Samospráva ho dofinancuje piatimi percentami, čo predstavuje viac ako 2200 eur.

Foto: ilustračné, mesto Poltár

Pridaj komentár