Hasiči mali cez víkend plné ruky práce. Pri nehode neďaleko Revúcej museli použiť aj hydraulické rameno

Nehoda pri Veľkých Teriakovciach

REVÚCA – Hasiči v rámci regiónov Gemer-Malohont a Novohrad mali v sobotu a nedeľu (16. a 17. 9.) plné ruky práce. Zasahovali hneď pri niekoľkých nehodách.

Asi najvážnejšia dopravná nehoda sa stala neďaleko Revúcej, na ceste II/532 v katastri Mokrej Lúky. Podľa Jána Gaša z Operačného strediska Hasičského a záchranného zboru (OS HaZZ) Banská Bystrica tam došlo k nehode dvoch osobných vozidiel.

Autá boli mimo cestu, na streche. Z jedného bola za pomoci hydraulického zariadenia vyslobodená osoba,“ konkretizoval Gašo.

V Rimavskosobotskom okrese zasahovali v sobotu (16. 7.) hasiči na terénnom vozidle v katastri Hrachova, kde na 33-ročného lesného robotníka pri pílení padol konár. Na pomoc mu letel záchranársky vrtuľník z Banskej Bystrice.

Ako v tejto súvislosti informovala hovorkyňa spoločnosti Air-Transport Europe Zuzana Hopjaková, padajúcim konárom bol zasiahnutý priamo do oblasti hlavy, pričom utrpel rozsiahle poranenia s následnou zástavou obehu.

Na mieste ho okamžite začali resuscitovať prítomní svedkovia. Lekár bol po prílete priamo k zranenému vysadený palubným navijakom. Pokračoval v rozšírenej kardiopulmonálnej resuscitácii. Aj napriek maximálnemu úsiliu o jeho záchranu sa, žiaľ, mladému mužovi nepodarilo obnoviť základné životné funkcie a svojim rozsiahlym zraneniam napokon podľahol,“ konštatovala Hopjaková s tým, že záchranársky vrtuľník sa vrátil späť na základňu bez pacienta.

Nehoda sa stala aj v Novohrade, medzi Kováčovcami a Peťovom vo Veľkokrtíškom okrese. Tam došlo k nehode jedného osobného vozidla, pri ktorom zasahovali štyria hasiči na jednom kuse techniky.

Dopravnú nehodu hlásilo OS HaZZ aj v nedeľu 17. 9. 2023. Stala sa pri Ratkovskej Suchej a šlo o haváriu motocyklistu, ktorý  spadol a preletel cez zvodidlá zhruba sedem metrov pod úroveň vozovky.

Zasahuje jedno vozidlo a traja príslušníci HaZZ. Zranená osoba je v ošetrení posádky ZZS. Motorka zabezpečená proti vzniku požiaru a úniku prevádzkových kvapalín,“ uviedol Matej Peniak z OS HaZZ s tým, že na mieste zasahovali hasiči zo stanice v Hnúšti.

Ešte v sobotu sa stala nehoda pri Veľkých Teriakovciach, kde sa zrazilo vozidlo vychádzajúce od miestneho salaša s autom, ktoré na hlavnej ceste predbiehalo iné vozidlo. V tomto prípade, našťastie, neboli zranení.

DOPLNENÉ 17. 9. 2023 o 17:26: V priebehu nedele hasiči zasahovali pri troch ďalších udalostiach v našich regiónoch. V bytovom dome na Námestí republiky v Lučenci došlo k požiaru balkóna a zasahovali tam tri vozidlá a osem hasičov. „Požiar bol lokalizovaný bez evakuácie osôb, prebiehajú hasiace práce,“ ozrejmil Peniak.

V Poltári hasiči riešili príznaky horenia, keďže jedna ohlasovateľka cítila dym, ktorý sa šíril z jedného z bytov. Hasiči po otvorení bytu zistili, že príčinou bolo zabudnuté jedlo na sporáku, ktoré sa pripálilo.

Na ceste I/16 v Pincinej sa zase stala nehoda osobného motorového vozidla a motocykla so zranením jednej osoby. Príslušníci HaZZ jej podľa Peniaka poskytli predlekársku pomoc.

Foto: Sobotnik.sk

Pridaj komentár