HNÚŠŤA: Banícke dni opäť prinesú zaujímavý program

HNÚŠŤA – Dvojdňové Banícke dni 2023 v Hnúšti prinesú obyvateľom a návštevníkom mesta opäť zaujímavý program. Začína sa v piatok 8. septembra vystúpením skupiny PUĽS s názvom Kráčali pod nami. Uskutoční sa v divadelnej sále Domu kultúry v Hnúšti.

Sobotný program bude prebiehať od 8:00 do 13:00 vedľa Domu kultúry. Hneď o ôsmej ráno sa začína remeselný jarmok, ale chýbať nebudú ani Muránske buchty, syrové výrobky od Gemerských ovečiek 😋, medové dobroty od Milana Krokavca či vyšívané obrazy a výrobky i maľované obrazy od Kataríny a Patrície Cavarovej. Ďalej to budú ručne vyšívané kabelky, peňaženky, tričká a iné výrobky od Aganky Anny Agócs, výrobky z dreva a živice od Ondreja Bútora.

O 9:00 sa začína súťaž vo varení kapustnice a o hodinu neskôr zahrá Dychová hudba mesta Hnúšťa. Rovnako o 10:00 sa začnú tvorivé dielne pre deti s CVČ Hnúšťa, 10:30 ich nasledujú tanečné tvorivé dielne s Detským folklórnym súborom Zrkadielko. Počas toho si deti pochutnajú na cukrovej vate či sa zmenia na motýlika s maľovaním na tvár s Oriflame.

Voľné chvíle vyplní svojim tancom rómsky súbor s Jankom Demem. Celé sobotné doobedie bude k dispozícii Dodi Varga so svojim stánkom s občerstvením a čapovaným pivkom či kofolou, pečenou klobáskou a inými fajnotami.

Počas tohto dňa môžu záujemcovia navštíviť aj Banícke múzeum na Mútniku.

Vyhodnotenie víťazného tímu kapustnice bude o 13:00 hodine.

Foto: ilustračné, Sobotnik.sk

Pridaj komentár