Jozef Pročko má po incidente údajne podvrtnutú chrbticu, na tlačovke mal fixačný golier

LUČENEC – Pondelkovým (18. 9.) incidentom medzi poslancom Národnej rady SR Jozefom Pročkom a skupinou niekoľkých mužov na Námestí republiky v Lučenci sa už zaoberá polícia. Potvrdila to hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru (KR PZ) v Banskej Bystrici Mária Faltániová.

Polícia v Lučenci prijala trestné oznámenie pre podozrenie z trestného činu výtržníctva. Vec je zatiaľ v štádiu preverovania,“ povedala Faltániová.

Celý incident sa začal ako slovná roztržka na predvolebnom podujatí OľaNO. Tá neskôr vyústila do prudšej hádky a napokon prerástla až do fyzického konfliktu. Jeden z prítomných mužov hodil do Pročka niekoľko vajec a druhý ho údajne zozadu udrel rukou do hlavy (tento moment nie je na videu dobre vidieť). Viac podrobností nájdete v našom pôvodnom článku.

K celej záležitosti zvolalo hnutie OľaNO na dnes tlačovku. Pročko na nej vystúpil s fixačným golierom, ktorý dostal po vyšetrení v nemocnici a má ho nosiť štyri dni.

Nemám ho na krku preto, že by som bol rozmaznaný. Oficiálne mám pohmoždenú hlavu s odreninou a podvrtnutie krčnej chrbtice,“ konkretizoval Pročko svoje zranenia. Dodal, že počas výsluchu na polícii, keď bol podať trestné oznámenie, mu prišlo zle a zvracal.

Otáznym zostáva postup lučeneckých mestských policajtov, ktorí údajného útočníka nechali odísť bez toho, aby vykonali akékoľvek služobné úkony. Ich postup na tlačovke kritizoval poslanec Národnej rady SR za OľaNO Marcel Mihalik, ktorý je náčelníkom Mestskej polície Piešťany uvoľneným na výkon verejnej funkcie a zároveň tiež člen prezídia Združenia náčelníkov obecných a mestských polícií.

Bol to absolútne neprofesionálny zásah. V zmysle zákona o obecnej polícii vyplýva pre obecného a mestského policajta zabezpečiť verejný poriadok. Povinnosťou policajta je zasiahnuť, ak je páchaný priestupok, alebo trestný čin. To takisto nebolo vykonané. Každý obecný a mestský policajt, ak sa poškodený sťažuje a chce podať podanie, je povinný spísať o tom úradný záznam,“ skonštatoval Mihalik, podľa ktorého mali mestskí policajti na mieste poškodeného, útočníka aj svedkov, ale napriek tomu neurobili nič.

Foto: reprofoto facebooková stránka OĽaNO

Pridaj komentár