Nová kniha mapuje 35 rokov hokeja v Rimavskej Sobote

RIMAVSKÁ SOBOTA – Históriu pôsobenia rimavskosobotského hokejového klubu v 2. slovenskej lige mapu nová kniha, ktorá sa čoskoro dostane k čitateľom.

Hokejový klub mesta Rimavská Sobota zaznamenal v sezóne 2022/2023 historický úspech, keď sa prepracoval prvýkrát vo svojej histórii z 2. hokejovej ligy do 1. slovenskej hokejovej ligy. Pri tejto príležitosti a pri príležitosti 35. výročia hokeja v Rimavskej Sobote sa rozhodol študent žurnalistiky z mesta Matej Hank napísať knihu s názvom “35 rokov hokeja v Rimavskej Sobote”.

Kniha by sa mala krstiť pred prvým domácim ligovým zápasom. V ten istý deň bude publikáciu možné kúpiť priamo na zimnom štadióne a následne bude dostupná cez e-shop klubu. Počet výtlačkov bude obmedzený, takže záujemcovia by sa mali poponáhľať.

Veľmi sa teším, že som si popri mojich povinnostiach našiel čas urobiť takéto spomienkové dielo na hokej v Rimavskej Sobote. Pri momentálnej popularite a podpore fanúšikov si myslím, že takéto niečo by malo patriť ku každému hokejovému klubu. Som rád, že na knižke sa podieľali viacerí ľudia, ktorí mi boli počas týždňov tvorby nápomocní,” uviedol Hank.

Kniha 35 rokov hokeja v Rimavskej Sobote obsahuje spomienky na sezóny v 2. hokejovej lige, keď tam pôsobila Rimavská Sobota. V knihe sa rozoberá aj dávnejšia história z 90. rokov, mládežnícky klub ORMET Rimavská Sobota či vyjadrenia známych bývalých hráčov klubu. Ruku k dielu pridali aj niektorí víťazi zo sezóny 2022/2023, ktorí sa podelili o svoje pocity zo zisku trofeje v 2. hokejovej lige.

Som rád, že sme sa na niečo takéto spolu podujali. Je to taká propagácia hokeja. Ľudia aspoň môžu nahliadnuť do histórie, ako sa to celé začínalo. Myslím, že o tú knižku bude záujem. Aj keď je dnes elektronická doba, takáto knižka každého zaujme. Je to taká pamiatka, ktorá môže stáť fanúšikom v poličkách,” povedal na margo novej publikácie prezident HKM Rimavská Sobota Michal Slovák.

Zdroj a foto: Matej Hank

Pridaj komentár