Pri nočnej nehode v Lučenci zrazil vodič dve osoby, jedna utrpela vážne zranenia

LUČENEC – Nočná nehoda v Lučenci, ku ktorej došlo v noci z piatka na sobotu 16. septembra 2023 na hlavnej Masarykovej ulici, si vyžiadala zranenia dvoch osôb. Informovala o tom krajská policajná hovorkyňa Petra Kováčiková.

35-ročný vodič viedol osobné motorové vozidlo Hyundai Getz po štvorpruhovej ceste v ľavom jazdnom pruhu v smere od Haliče k svetelnej križovatke s ulicou Józsefa Kármana. V dôsledku nedania prednosti chodcom, ktorí vstúpili na vozovku a prechádzali cez vyznačený prechod pre chodcov z ľavej strany na pravú, ich svojím vozidlom zachytil,“ konkretizovala Kováčiková.

Spomínanými dvomi chodcami boli 28-ročná žena a 16-ročný chlapec. Podľa policajnej hovorkyne utrpela žena vážne zranenia s dobou liečby a práceneschopnosti nad 42 dní a je preto hospitalizovaná vo Všeobecnej nemocnici s poliklinikou v Lučenci.

Mladistvý chodec utrpel podľa predbežnej lekárskej správy zranenia s dobou liečby do sedem dní, pokiaľ nenastanú komplikácie,“ doplnila Kováčiková s tým, že dychové skúšky u vodiča ani chodcov nepreukázali požitie alkoholu.

Nehoda je v štádiu vyšetrovania. Vyšetrovanie prevzal vyšetrovateľ v Lučenci,“ uzavrela krajská policajná hovorkyňa.

Foto: ilustračné

2 Replies to “Pri nočnej nehode v Lučenci zrazil vodič dve osoby, jedna utrpela vážne zranenia”

  1. Pingback: LUČENEC: Auto v centre mesta zrazilo chodca - SOBOTNIK.SK

  2. Pingback: Najčítanejšie články na Sobotníku za rok 2023: Hlavne nehody, ale aj vysoká škola a Zlatá Zuzana

Pridaj komentár