Hasiči zasahovali pri nehode na hlavnom ťahu neďaleko Lučenca

Kolóna pred Vidinou v dôsledku nehody (foto: Július Hutáš/facebooková skupina
Dopravný servis okres Lučenec)

VIDINÁ – Štyria príslušníci Hasičského a záchranného zboru (HaZZ) na jednom vozidle zasahujú pri nehode, ktorá sa stala na hlavnej ceste I/16 pri Vidinej neďaleko Lučenca. O udalosti informoval Ján Tomaľa z Operačného strediska HaZZ v Banskej Bystrici.

Ide o dopravnú nehodu dvoch osobných motorových vozidiel so zranením. Zranená osoba je v opatere posádky Záchrannej zdravotnej služby (ZZS). Vozidlá sú zabezpečené proti náhodnému pohybu. Príslušníci vykonali protipožiarne opatrenia na vozidle a zabezpečujú únik prevádzkových kvapalín,“ konkretizoval Tomaľa.

Ako dodal, cesta je čiastočne neprejazdná, keďže jedno vozidlo je na boku a zasahuje do komunikácie. „Hliadka Policajného zboru SR na mieste,“ zakončil.

DOPLNENÉ o 15:34: Ako informovalo na svojej facebookovej stránke Krajské riaditeľstvo Policajného zboru SR v Banskej Bystrici, pri nehode sa zranil 25-ročný vodič osobného auta Mazda, ktoré zostalo po nehode prevrátené na boku. „So zraneniami bol z miesta prevezený do nemocnice,“ doplnili policajti.

Príčinou dopravnej nehody bol podľa KR PZ pravdepodobne mikrospánok vodiča z osobného auta Honda, ktorý prešiel do protismeru, kde došlo k zrážke so spomínaným vozidlom Mazda 323.

„Dychová skúška bola u obidvoch vodičov s negatívnym výsledkom. Dopravná nehoda je v štádiu objasňovania,“ zakončila polícia s tým, že cestu už sprejazdnili.

Foto: ilustračné, Pixabay.com

Pridaj komentár