R. SOBOTA: Na križovatke Sobôtka už platia dopravné obmedzenia, vznikajú chaotické situácie

križovatka Sobôtka

RIMAVSKÁ SOBOTA – V piatok 1. septembra 2023 začali platiť na križovatke Sobôtka pri Rimavskej Sobote prvé dopravné obmedzenia. Boli sme sa pozrieť priamo na miesto, ako to tam vyzerá.

V piatok podvečer okolo 17:00 už z Rimavskej Soboty nebol možný výjazd na križovatku, zakazovala to dopravná značka. Vodiči museli namiesto toho odbočiť na tzv. novú Sobôtku a buď sa vrátiť, alebo ňou prejsť a na hlavnú cestu I/16 vyjsť výjazdom na konci Sobôtky (smerom na Lučenec). Mnohí vodiči sa však namiesto toho radšej otáčali na autobusovej zastávke a vracali sa do R. Soboty.

V smere Lučenec – Tornaľa bola križovatka stále prejazdná a rovnako aj od Hnúšte. Keďže sa však po križovatke pohybovali vozidlá s pracovníkmi, ktorí stále striekali dočasné vodorovné dopravné značenie a to bolo navyše pri zasychaní chránené výstražnými kužeľmi, často vznikali chaotické situácie.

križovatka Sobôtka

Ako sme sami videli, mnohí vodiči nevedeli, kam sa majú zaradiť, prípadne sa pre kužele museli vyhýbať protiidúcim autám. Jediným šťastím bolo, že bol sviatok a doprava bola preto oveľa slabšia ako v pracovné dni či práve v piatok.

Po zaschnutí dočasného dopravného značenia a odstránení kužeľov bude, samozrejme, situácia lepšia a križovatka Sobôtka prejazdnejšia. V každom prípade si však vodiči musia v tomto úseku dávať pozor, pretože dopravné obmedzenia tu majú platiť celé mesiace a značenie sa v priebehu výstavby bude meniť.

Foto: Sobotnik.sk

Pridaj komentár