V R. Sobote otvorili nábor do druhej vysokej školy, v budúcom roku by mohla pribudnúť tretia

RIMAVSKÁ SOBOTA – V župnom dome na Námestí M. Tompu sa dnes (25. 9. 2023) uskutočnilo slávnostné otvorenie akademického roka na Collegium Humanum Varšavská univerzita manažmentu.

Študenti sa v rámci tejto školy budú vzdelávať v troch študijných odboroch: sociálna práca, psychológia a manažment. Ako na otvorení konkretizovala vedúca katedry sociálnej práce a dlhoročná pedagogička a odborníčka na sociálnu oblasť Andrea Gállová, na prvý z uvedených programov už majú prihlásených 127 študentov. Do ďalších dvoch sa záujemcovia môžu prihlasovať do konca októbra. Zatiaľ je na psychológiu prihlásených 60 študentov a na manažment 30.

„Z Rimavskej Soboty, z tohto regiónu sa stáva univerzitné prostredie, ktoré prispeje ak ku kvalite života a skultúrneniu životných podmienok,“ povedala Gállová.

Ako pri otvorení informoval primátor Jozef Šimko, teší ho, že do Rimavskej Soboty prichádza ďalšia vysoká škola. Zároveň je podľa neho dosť pravdepodobné, že budúci rok bude v meste aj pobočka tretej vysokej školy. Šlo by o vysokú školu Danubius zo Sládkovičova a umožnila by v Rimavskej Sobote vzdelávať sa v odbore právo.

„Jej majiteľ je Azerbajdžanec z Náhorného Karabachu (Džalal Gasymov, pozn. red.), veľmi dobrí priatelia sme. Pravdepodobne budúci rok otvoríme tretiu vysokú školu v rámci mesta Rimavská Sobota,“ avizoval primátor.

V budúcom roku by mohol pribudnúť ďalší odbor aj na Collegium Humanum. Šlo by o vzdelávanie zdravotných sestier či iný zdravotnícky odbor. „V rámci celej SR potrebujeme 16 000 až 18 000 zdravotných sestier. To znamená, že sa budeme aj na toto zameriavať,“ zakončil Šimko, podľa ktorého by sa v R. Sobote nevzdelával zdravotnícky personál len pre mesto a región, ale pre celé Slovensko.

Ďalšie informácie o škole nájdete v našom staršom článku.

Foto: Sobotnik.sk

2 Replies to “V R. Sobote otvorili nábor do druhej vysokej školy, v budúcom roku by mohla pribudnúť tretia”

  1. Pingback: V Rimavskej Sobote otvárajú novú pobočku vysokej školy - SOBOTNIK.SK

  2. Pingback: Značku Regionálny produkt Gemer-Malohont môžu získať ďalšie produkty

Pridaj komentár