KRÁTKE SPRÁVY: Bazén s vlnobitím v R. Sobote budúci rok nebude, v Rožňave chcú opraviť všetky nevyhovujúce cesty

GEMER/MALOHONT/NOVOHRAD – Dnešné Krátke správy na Sobotníku o neskoršom sprevádzkovaní atrakcie na Kurinci, o zámere obnoviť športovú halu a tržnicu v Hnúšti, možnej výstavne domov v Poltári, zaplnenosti priemyselného parku v Lučenci, ale aj o návštevnosti Fiľakovského hradu, oprave ciest v Rožňave a novom bankomate v Dobšinej.

RIMAVSKÁ SOBOTA – Výstavba bazéna s vlnobitím sa oneskorí a táto atrakcia nebude návštevníkom termálneho kúpaliska na Kurinci pri Rimavskej Sobote k dispozícii v roku 2024. Informoval o tom portál Teraz.sk prostredníctvom správy agentúry TASR.

Podľa primátora Jozefa Šimka by sa práce mali začať na jar 2024 a bazén by bol k dispozícii v lete 2025. Mesto pôvodne chcelo stihnúť dokončenie a sprevádzkovanie bazéna v júni 2024.

Vizualizácia bazéna s vlnobitím na Kurinci. Zdroj: facebookový profil Jozefa Šimka

HNÚŠŤA – Samospráva Hnúšte podpísala zmluvy na projektové dokumentácie na rekonštrukciu trhoviska a športovej haly, ktoré by v budúcnosti chcela obnoviť. Na jednom z posledných zasadnutí hnúšťanského mestského zastupiteľstva o tom informoval vedúci oddelenia výstavby, životného prostredia a verejného obstarávania Mestského úradu Hnúšťa Michal Vacula.

„Chceme riešiť celkové zateplenie obvodového plášťa, zateplenie strechy, výmeny nevyhovujúcich výplňových konštrukcií – to sú tie veľké bočné svetlíky,“ priblížil Vacula.

Súčasťou prípadnej rekonštrukcie, na ktorú bude samospráva zháňať peniaze z výziev, je i využitie fotovoltického systému, rekonštrukcia vykurovacieho systému, vybudovanie bezbariérového vstupu a statické úpravy.

POLTÁR – Samospráva Poltára by chcela vyčleniť v meste pozemky na výstavbu rodinných domov, prípadne postaviť jeden alebo dva bytové domy. Na jednom z posledných zasadnutí mestského zastupiteľstva o tom informoval primátor Peter Sitor s tým, že on osobne sa prikláňa k druhej možnosti.

Na tento účel chce mesto využiť lokalitu na Ulici slobody pri základnej škole (smerom na časť Zelené), kde sa mu vďaka zámene so spoločnosťou Ardis podarilo sceliť väčšiu plochu pozemkov. „Sami dobre vieme, že ľudia z Poltára odchádzajú, pretože nemajú kde bývať,“ doplnil primátor.

LUČENEC – V priemyselnom parku Juh v Lučenci je pre investorov aktuálne voľných 0,44 hektára plochy. Na jednom z nedávnych zasadnutí mestského zastupiteľstva o tom informovala primátorka Alexandra Pivková.

Poslanci zároveň schválili prenájom pozemkov pre dvoch investorov, ktorí nedávno prejavili záujem etablovať sa v lučeneckom priemyselnom parku. Ide o firmy Domy IQ (pôvodný obchodný názov Enel Holding) a EV-GP. Prvá chce v Lučenci vyrábať montované domy a druhá nabíjacie stanice a batériové úložiská.

FIĽAKOVO – Turistická sezóna na Fiľakovskom hrade sa vlani začala 15. marca 2022 a počas nej hrad a Mestské vlastivedné múzeum navštívilo 30 076 návštevníkov. Na jednom z posledných zasadnutí mestského zastupiteľstva vo Fiľakove o tom informovala zastupujúca riaditeľka Valéria Budaiová. Z nich bolo 22 573 platiacich.

Tohto roku sa sezóna na hrade skončí 15. novembra 2023.

ROŽŇAVA – Do šiestich až ôsmich rokov by mali byť v Rožňave opravené všetky cestné komunikácie, ktoré sú v nevyhovujúcom stave. Na jednom z nedávnych zasadnutí mestského zastupiteľstva to avizoval primátor Michal Domik.

„Ospravedlňujeme sa, že nevieme všade hneď opraviť tie cesty, ale robíme maximum. Aj na tento rok bolo vyčlenených vyše 700 000 eur na opravy ciest, čo je, myslím si, rekordná suma, ktorá tu ešte nebola,“ zdôraznil primátor.

DOBŠINÁ – V Dobšinej pribudol nový bankomat. V meste so zhruba 5100 obyvateľmi bol doteraz iba, jediný, patriaci Slovenskej sporiteľni.

„Konečne sme sa po dlhých rokoch bojov dopracovali k tomu, že v Dobšinej bude namontovaný ďalší bankomat. Žiadali sme vkladomat, teda, aby sa tam financie dali aj vkladať, ale zatiaľ je prisľúbený len bankomat,“ povedal na jednom z ostatných zasadnutí dobšinského mestského zastupiteľstva primátor Ján Slovák.

Bankomat patrí ČSOB a situovaný je na Ulici SNP pri stavebnom úrade.

Pridaj komentár