LUČENEC: Na Ľadove sa koná prvý ročník akcie Jeseň na farme

Jeseň na farme

LUČENEC – V sobotu (14. 10.) má byť posledný teplý a slnečný jesenný deň, ktorý bude určite lákať stráviť ho niekde vonku. Jednou z možností je podujatie Jeseň na farme, ktoré v Lučenci organizuje Stredná odborná škola hotelových služieb a dopravy (SOŠ HsaD). Začína sa po 10:00 hodine.

Na podujatí budú prezentované možnosti v rámci našich študijných a učebných odborov, ale zároveň bude možné vidieť aj rôzne produkty a výrobky súvisiace s jeseňou,“ uviedol tím školy.

Súčasťou Jesene na farme bude tiež prehliadka poľnohospodárskeho dvora a poľnohospodárskej techniky, kynologické ukážky a animácie pre deti. Chýbať nebude možnosť jazdy na koči a občerstvenie, napríklad vo forme guľáša.

Podobné akcie lučenecká škola organizuje každý rok, obľúbenými sú už tradičné furmanské preteky, ale usporiadali už aj mitrovanie. Aktuálna Jeseň na farme sa však koná prvý raz a to na školskom majetku na Ľadove (na konci Lučenca smerom na Halič, po pravej strane cesty).

Od pondelka 16. októbra pokračuje SOŠ HSaD ďalšou akciou, nazvanou Týždeň jesennej gastronómie v reštaurácii Háčko na Železničnej ulici 22 v Lučenci. Ako názov napovedá, návštevníci tohto reštauračného zariadenia, ktoré tiež patrí škole, budú môcť ochutnať tradičné špeciality spojené s jeseňou.

Ide teda napríklad o klasické kačacie hody, ale napríklad hneď v pondelok sa bude podávať aj jelení guľáš.

Foto: ilustračné, Sobotnik.sk

Pridaj komentár