Marcel z V. Krtíša ušiel z psychiatrickej nemocnice, môže byť nebezpečný

VEĽKÝ KRTÍŠ – Polícia v Banskej Bystrici sa obracia na občanov so žiadosťou o pomoc a spoluprácu pri pátraní po 43-ročnom Marcelovi z Veľkého Krtíša. Ako na Facebooku informuje Krajské riaditeľstvo Policajného zboru (KR PZ) v Banskej Bystrici, Marcel ušiel z psychiatrickej nemocnice a môže byť nebezpečný pre okolie.

„Hľadaný muž je 175 centimetrov vysoký, zavalitej postavy, váži 130 kilogramov. Má modro-zelené oči. Oblečenú by mal mať čiernu bundu a čierne nohavice,“ uvádza polícia s tým, že v hornej časti tela má rozsiahle tetovanie a nad ľavým okom piercing.

Dotyčný bol naposledy videný v pondelok (23. 10. 2023) krátko popoludní na obede v Psychiatrickej nemocnici prof. Matulaya v Kremnici. „Polícia sa aj na občanov obracia s prosbou o pomoc a spoluprácu pri pátraní po tomto mužovi. Ak by niekto vedel poskytnúť akékoľvek informácie k jeho súčasnému pohybu, oznámte ich na telefónnom čísle 158,“ zakončilo KR PZ.

DOPLNENÉ 24.10. 2023: Hľadaného muža napokon zadržali policajti z Turčianskych Teplíc. Na Facebooku to oznámilo Krajské riaditeľstvo Policajného zboru v Banskej Bystrici.

Muž sa podľa polície v minulosti dopustil násilného trestného činu, jeho trestné stíhanie však bolo zastavené, keďže podľa znaleckých posudkov trpel duševnou poruchou, pri ktorej nebol v čase spáchania skutku schopný rozoznať nebezpečenstvo svojho konania.

Ako doplnil riaditeľ Psychiatrickej nemocnice prof. Matulaya v Kremnici Vladimír Husárček, muž bol hospitalizovaný na otvorenom oddelení zariadenia, čo znamená, že mal voľný pohyb po areáli nemocnice.

Foto: KR PZ Banská Bystrica

Pridaj komentár