RIMAVSKÁ SOBOTA: R. Ceglédyho v MsZ strieda Robert Kuvik

RIMAVSKÁ SOBOTA – NA poste jedného z poslancov mestského zastupiteľstva (MsZ) v Rimavskej Sobote dochádza k zmene. Radovana Ceglédyho, ktorý sa na poslednom zasadnutí MsZ vzdal svojej funkcie, strieda ako náhradník Robert Kuvik. Samospráva o tom informuje na svojej oficiálnej webstránke rimavskasobota.sk.

Ceglédy sa mandátu vzdal ústne na poslednom zasadnutí MsZ, krátko po tom, keď poslanecký zbor schválil zvýšenie úveru na bazén s vlnobitím v rekreačnej oblasti Kurinec o 350 000 eur. Uviedol, že sa v poslaneckých laviciach cíti zbytočný a nekomfortne v miestnosti, kde sedí „nejaký nacibáči“ a klamári či blázni. Zo zasadnutia odišiel ihneď, ako sa ústne vzdal mandátu. Primátor Jozef Šimko na jeho slová reagoval len jedinou vetou, že ide o Ceglédyho rozumné rozhodnutie.

Robert Kuvik kandidoval v komunálnych voľbách za stranu Smer-SD a vo volebnom obvode č. 2 získal dovedna 266 hlasov. V mestskom parlamente nebude nováčikom, ako poslanec tam pôsobil aj v predchádzajúcich dvoch volebných obdobiach.

V roku 2016 ako náhradník tiež striedal iného poslanca, Júliusa Vrábľa, ktorému mandát zanikol. Dôvodom bola jazda pod vplyvom alkoholu, za ktorú ho súd uznal vinným z prečinu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky. O šesť rokov neskôr zase nahradil poslanca Mikuláša Csirmaza, ktorý bol zvolený za hlavného kontrolóra mesta.

Foto: ilustračné, Sobotnik.sk

Pridaj komentár