Počasie výrazne skomplikovalo dopravu, pri Kyjaticiach skončili cestári v jarku

GEMER/MALOHONT/NOVOHRAD – Zlé počasie so snehovými zrážkami, ktoré v noci z pondelka na utorok zasiahli celé Slovensko vrátane regiónov Gemer a Novohrad, skomplikovali dopravu na mnohých miestach, od juhu našich regiónov až po sever. Hlásené sú nehody i kolóny.

V Rimavskej Sobote sa vodiči sťažovali na klzký povrch v zákrute na križovatke ulíc Fábryho a Šrobárova (pri vjazde do nemocnice). Na juhu Rimavskosobotského okresu medzi Dubnom a Gemerským Jabloncom skončila dodávka v jarku. Informujú o tom vodiči v skupine Dopravný servis RS a okolie (SR).

Podobnú smolu mali dokonca aj cestári s posýpacím vozidlom. Tí skončili v jarku neďaleko obce Kyjatice.

Podľa vodičov v skupine Dopravný servis Rožňava a okolie bol horský priechod Soroška neprejazdný zhruba od 6:00 pre skrížené kamióny. Niektorí vodiči však tvrdili, že osobné vozidlá mohli prejsť cez Jovice. Soroška bola napokon sprejazdnená zhruba o 9:30. Ťažko prejazdný bol aj Dobšinský kopec či cesta z Rožňavského Bystrého na Honce.

Pre nákladnú dopravu je aktuálne uzavretý horský priechod Dielik, kde sa skrížil autobus. Pre vozidlá do 3,5 tony je prejazdný.

Podľa informácií z facebookovej skupiny Dopravný servis Revúca a kraje (SR) sa nehoda sa stala v Jelšavskej Teplici smerom na Šivetice. Zrazili sa tam dve autá.

Zlá situácia je aj v Novohrade, ako hlásia vodiči v skupine Dopravný servis okres Lučenec. V úseku Uderiná – Podrečany sú podľa nich popadané stromy a za Buzitkou skončilo niekoľko áut v priekope. Dve nehody sa stali aj na rýchlostnej ceste R2.

Situácia sa napokon stabilizovala popoludní a podvečer, keď prestalo snežiť. Krátko popoludní bol sprejazdnený aj horský priechod Dielik.

Pridaj komentár