Hasiči zasahovali pri požiari v Haliči, aktuálne pomáhajú pri nehode neďaleko Hrnčiarskej Vsi

HALIČ/HRNČIARSKA VES – Dve udalosti, pri ktorých zasahovali hasiči v rámci regiónov Gemer-Malohont a Novohrad, hlásilo počas štvrtka (30. 11. 2023) Operačné stredisko Hasičského a záchranného zboru (OS HaZZ) Banská Bystrica.

Prvou udalosťou bol ranný požiar v obci Halič v Lučeneckom okrese. „Ide o požiar strechy na prístavbe rodinného domu. Prístavba je spojená s rodinným domom strešnou konštrukciou. Príslušníci HaZZ v spolupráci s členmi dobrovoľného hasičského zboru obce Halič vykonávajú lokalizačné práce,“ konkretizoval Jozef Fekiač z OS HaZZ.

Ako dodal, pri požiari nedošlo k zraneniu osôb. Na mieste udalosti sa bola aj hliadka polície a vyslali tam tiež zisťovateľa príčin vzniku požiarov HaZZ.

Druhá udalosť sa stala v katastri Hrnčiarskej Vsi v okrese Poltár okolo poludnia. Ide o dopravnú nehodu jedného osobného motorového vozidla, ktoré narazilo do stromu.

Príslušníci HaZZ po príchode na miesto udalosti zabezpečili havarované vozidlo proti vzniku požiaru a úniku prevádzkových kvapalín. Doprava na štátnej ceste je usmerňovaná príslušníkmi Policajného zboru v jednom jazdnom pruhu,“ konkretizoval Peter Petráš z OS HaZZ.

Foto: ilustračné, Pixabay.com

Pridaj komentár