MODRÝ KAMEŇ: Na hrade môžu v sobotu deti i dospelí spoznať zaklínačov

Modrý Kameň

MODRÝ KAMEŇ – Slovenské národné múzeum-Múzeum bábkarských kultúr a hračiek na hrade Modrý Kameň (okres Veľký Krtíš) pozýva všetkých záujemcov v sobotu 4. novembra 2023 od 15:00 hodiny do 22:00 hodiny obliecť sa do strašidelných masiek a stretnúť zaklínačov.

Počas podujatia budú sprístupnené expozície hračiek a bábkového divadla s lektorským výkladom a divadelným predstavením na motívy knihy ZAKLÍNAČ, historická expozícia, kaplnka sv. Anny, podzemné chodby aj vyhliadka z bašty,

Príďte zažiť nezabudnuteľný strašidelný večer s programom pre deti aj dospelých, zúčastnite sa sprievodu masiek alebo sa zapojte do súťaže o najlepšiu masku. Počas strašidelného večera sa môžete odfotiť na pamiatku v našom fotokútiku aj vyskúšať si výrobu keramiky na hrnčiarskom kruhu,“ uviedla kultúrno-propagačná manažérka múzea Dáša Ďuríková.

Pozvanie na hrad prijali členovia kapely STRIGÔŇ, ktorá sa špecializuje na stredoveký-folk a fantasy hudbu. Koncert inšpirovaný hrou „Zaklínač“ plný stredovekých tónov a netradičných nástrojov začne o 18:00 hod. Veľkolepý sprievod masiek do parku sv. Anny začne o 20:00 hod a vyvrcholí dynamickou ohňovou šou v podaní skupiny Eldur.

Každé prítomné strašidlo sa môže zapojiť do súťaže o najlepšiu masku na podujatí. Hlasovať budú priamo návštevníci podujatia počas prehliadky masiek o21:00 hodine,“ doplnila Ďuríková s tým, že v tvorivých dielňach múzea sa postarajú o strašidelnú zábavu pre deti, kde si budú môcť vytvoriť vlastné strašidielka.

Aktivita je podporená z Finančného mechanizmu Európskeho hospodárskeho priestoru 2014- 2021 a štátneho rozpočtu Slovenskej republiky v rámci programu „Podnikanie v oblasti kultúry, kultúrne dedičstvo a kultúrna spolupráca“.

Foto: ilustračné, Sobotnik.sk

Pridaj komentár