McDonald’s Rimavská Sobota bude mať kapacitu 130 osôb, bude prvou od Zvolena po Košice

McDonald’s Rimavská Sobota

RIMAVSKÁ SOBOTA – Reštaurácia rýchleho občerstvenia McDonald’s Rimavská Sobota bude z viacerých dôvodov zaujímavá. Pozreli sme sa na ňu bližšie a z verejne dostupných zdrojov sme vybrali informácie, ktoré nás o tejto prevádzke a celej sieti zaujali.

Výnimočnou bude v prvom rade samotná lokalita. Na Slovensku je totiž v súčasnosti viac ako 40 prevádzok McDonald’s, ale drvivá väčšina z nich je vo veľkých mestách a v turisticky zaujímavých lokalitách. Takmer polovica zo spomínanej štyridsiatky je priamo v Bratislave a blízkom okolí.

To, že jedna z ďalších takýchto reštaurácií bude v Rimavskej Sobote, je prekvapenie. Na celom juhu od Zvolena až po Košice sa totiž v súčasnosti nenachádza žiadna. Rimavská Sobota tak bude mať McDonald’s skôr ako napríklad jej odveký rival Lučenec, ktorý má o pár tisíc obyvateľov viac. McDonald’s však nemajú ani viaceré väčšie mestá nad 30 000 obyvateľov, spomeňme napríklad Levice, Považskú Bystricu či Spišskú Novú Ves.

Zároveň je to o to nečakanejšie, že Rimavská Sobota je dlhodobo jeden z najchudobnejších regiónov Slovenska a okres s najvyššou nezamestnanosťou. Výhodou novej reštaurácie však bude jej poloha priamo pri hlavnej ceste I/16 zo Zvolena do Košíc. Bude teda ľahko dostupná aj pre cestujúcich, ktorí sa presúvajú hlavným južným ťahom z Bratislavy do Košíc.

Mimochodom, ako sme už písali v staršom článku, jediný McDonald’s pri tejto trase je v súčasnosti na západnom Slovensku na odpočívadle Terminal R1, čo opäť hovorí v prospech budúcej rimavskosobotskej reštaurácie.

McDonald’s Rimavská Sobota bude súčasť väčšieho celku

Tá bude súčasťou väčšieho obchodného centra, ktoré chce vybudovať spoločnosť KLM real estate na Sobôtke, hneď pri vznikajúcej turbo-okružnej križovatke. Náklady na výstavbu celého areálu sú plánované vo výške 9,2 milióna eur. Príslušný projekt je aktuálne v procese posudzovania vplyvov na životné prostredie (EIA) a z príslušných materiálov sa o budúcom fastfoode vieme kadečo dozvedieť.

V prvom rade je to plánovaný začiatok výstavby, ktorým je júl 2024. Celý areál by mal byť následne dobudovaný v marci 2025. Okrem McDonald’s v ňom bude desať obchodných prevádzok so samostatnými vchodmi, 206 parkovacích miest pre osobné vozidlá a jedno pre autobus.

McDonald’s Rimavská Sobota

Reštaurácia bude prakticky rovnaká ako iné budovy tento siete v ostatných mestách. „Prevádzka rýchleho občerstvenia McDonald´s je navrhnutá ako typový objekt tejto medzinárodnej siete. Ide o jednopodlažný objekt o rozmeroch 35,24 x 13,53 metra, výškou 5,845 metra s terasou, ihriskom pre deti a parkovacou plochou,“ uvádza sa v dokumentoch predložených investorom na EIA.

Súčasťou bude aj obslužný pult McCafe či možnosť objednania a výdaja jedla priamo do auta – McDrive. Maximálna kapacita reštaurácie je plánovaná na 130 osôb. Bude tak jednou z najväčších reštaurácií v regióne. Pre porovnanie, ako informuje sieť na svojej oficiálnej stránke Mcdonalds.sk, najväčšia reštaurácia siete na Slovensku je v bratislavskom obchodnom dome Eurovea a má kapacitu 220 ľudí. V rimavskosobotskom McDonald’s bude pracovať 20 ľudí, v celom obchodnom centre dovedna 80.

Ako informuje Denník N, McDonald’s sa na Slovensku darí. Počas posledných troch rokov mu rástli zisky a vlani ich mal vo výške viac ako desať miliónov eur. Vo svojich prevádzkach a franšízových (partnerských reštauráciách zamestnáva už viac ako 1500 pracovníkov.

Rovnaká kvalita aj ponuka

No a na záver ešte spomeňme kvalitu jedál v tejto sieti. Existuje skupina ľudí, ktorí s ju snažia dehonestovať a tvrdia, že by sa tam nikdy nešli najesť. Faktom však je, že spoločnosť má pevne stanovené štandardy a rovnakú kvalitu jedál má napríklad prevádzka v Liptovskom Mikuláši či v Prahe, alebo Budapešti. Aj to je dôvod, prečo ju mnohí zákazníci v pre nich cudzom meste uprednostia – jednoducho vedia, čo majú čakať, ak nechcú riskovať kvalitu jedál v nejakej lokálnej reštaurácii.

No a potom je tu ešte jedna skupina ľudí v dnešnom polarizovanom svete, ktorí túto sieť neznášajú, pretože je pôvodom zo Spojených štátov amerických. Pre nich môže byť odpoveďou to, že hamburgre si obľúbili aj ruskí zákazníci a po odchode McDonald’s z tamojšieho trhu ich vystriedali prevádzky Strýko Váňa, ako informuje portál Refresher.sk. Ponuka je tam veľmi podobná a dokonca aj logo pripomína ikonické písmeno M siete McDonald’s, akurát je otočené o 45 stupňov a tvorí tak písmeno B (teda ruské V ako Váňa).

Pridaj komentár