MODRÝ KAMEŇ: V cukrárni Castanea bude Gaštanový piatok

Múzeum Modrý Kameň

MODRÝ KAMEŇ – Slovenské národné múzeum – Múzeum bábkarských kultúr a hračiek, hrad Modrý Kameň organizuje malé kultúrne matiné pod názvom „Gaštanový piatok“ v rámci projektu HraMoKaPlus. Informovala o tom kultúrno propagačná manažérka múzea Dáša Ďuríková.

Účastníci si budú môcť vyskúšať výrobu gaštanových mafinov pod dohľadom miestnej cukrárky Anny Feketeovej v piatok 24. novembra 2023 o 17:00 hod v priestoroch hradnej cukrárne Castanea,“ priblížila Ďuríková.

Dodala, že počet účastníkov je limitovaný. „V prípade záujmu a pre potvrdenie účasti nás kontaktujte na telefónnom čísle 047 24 54 100. Účastnícky poplatok je päť eur,“ povedala.

Aktivita je podporená z Finančného mechanizmu Európskeho hospodárskeho priestoru 2014- 2021, Nórskeho finančného mechanizmu a štátneho rozpočtu Slovenskej republiky v rámci programu „Podnikanie v oblasti kultúry, kultúrne dedičstvo a kultúrna spolupráca“.

Cieľom projektu HraMoKaPlus – obnova priestorov barokového kaštieľa pre tradíciu slovenského hračkárstva a bábkarstva v remeselných dielňach, výrobu a predaj regionálnych produktov je obnova kultúrneho dedičstva a aktivity a služby v historickom interiéri pre návštevníkov múzea aj pre miestnu komunitu.

Pridaj komentár