MÝTNA: Po nehode na hlavnej ceste je prejazdný len jeden pruh. Hasiči v sobotu zasahovali aj pri požiari na stanici v Lučenci

MÝTNA – Dovedna sedem príslušníkov Hasičského a záchranného zboru (HaZZ) na dvoch kusoch techniky zasahuje v sobotu (18. 11. 2023) pri nehode na ceste I/16 v katastri Mýtnej v okrese Lučenec. O udalosti informoval Jozef Fekiač z Operačného strediska (OS) HaZZ v Banskej Bystrici.

„Ide o dopravnú nehodu jedného osobného motorového vozidla, ktoré sa nachádza mimo cesty. Na mieste udalosti sa nachádzajú dvaja účastníci dopravnej nehody, ktorí sú v ošetrení posádky Záchrannej zdravotnej služby,“ ozrejmil Fekiač.

Doplnil, že na mieste nehody je aj hliadka polície. „Štátna cesta 1/16 je prejazdná v jednom jazdnom pruhu. Doprava je riadená príslušníkmi Policajného zboru,“ upozornil.

Dodal tiež, že príslušníci HaZZ po príchode na miesto udalosti zabezpečili havarované vozidlo proti vzniku požiaru a úniku prevádzkových kvapalín.

Novohradskí hasiči zasahovali dnes aj pri požiari v areáli železničnej stanice v Lučenci. „Šlo o požiar miestnosti v opustenej budove, v ktorej sa nachádza odpad,“ konkretizoval Fekiač.

Hasiči podľa jeho slov požiar lokalizovali a príslušníci v spolupráci s členmi Dobrovoľného hasičského zboru mesta Lučenec vykonali likvidačné práce. „Príslušníci HaZZ zasahovali v autonómnych dýchacích prístrojoch. Pri požiari nedošlo k zraneniu osôb,“ zdôraznil Fekiač.

Celkovo pri tomto požiari podľa údajov OS HaZZ zasahovalo šesť hasičov na dvoch kusoch techniky, ktorým pomáhalo päť členov DHZ s jedným kusom techniky. Na mieste udalosti sa nachádzali i príslušníci Policajného zboru, ako aj hliadka Mestskej polície Lučenec.

Foto: ilustračné

Pridaj komentár