OŽĎANY: Záchranné zložky zasahovali pri nehode na hlavnej ceste

OŽĎANY – Polícia a ďalšie záchranné zložky zasahovali pri nehode, ktorá sa stala na hlavnej ceste I/16 pri Ožďanoch v Rimavskosobotskom okrese. Informovalo o tom Krajské riaditeľstvo Policajného zboru (KR PZ) v Banskej Bystrici na svojej oficiálnej facebookovej stránke Polícia SR – Banskobystrický kraj.

Na ceste I/16 Ožďany – smer Rimavská Sobota došlo k dopravnej nehode. Na mieste zasahujú záchranné zložky. Dopravu regulujú kolegovia z Obvodného oddelenia PZ v Rimavskej Sobote,“ uviedla polícia.

Ako dodala, v úseku je hustá hmla, preto vodičov vyzýva k zvýšeniu opatrnosti. „Rešpektujte pokyny polície a nezabudnite na dodržiavanie bezpečnej vzdialenosti a správne používanie hmloviek,“ zakončili policajti.

Podľa informácií z facebookovej skupiny Dopravný servis RS a okolie (SR) bol úsek zhruba hodinu po nehode úplne neprejazdný.

DOPLNENÉ 22. 11. 2023: Podľa banskobystrického KR PZ len 20-ročná vodička pravdepodobne v hmle neskoro zaregistrovala vozidlo VW Golf idúce pred ňou a nasledoval náraz. „Jej vozidlo, Hyundai Getz, vyletelo následkom nárazu mimo cestu,“ doplnilo riaditeľstvo.

Ako dodalo, okolo miesta nehody v tom čase náhodou prechádzali policajti Okresného dopravného inšpektorátu v Rimavskej Sobote. Okamžite zastavili a mladú vodičku, ktorá ostala zakliesnená v aute a bola v bezvedomí vyslobodili a do príchodu záchranárov jej poskytovali prvú pomoc.

„Keďže v úseku, kde k nehode došlo ,bola hustá hmla, policajti okrem bezprostrednej pomoci zranenej začali usmerňovať dopravu, aby nedošlo k ďalším kolíziám. Vo vozidle Hyundai sa viezla aj spolujazdkyňa, ktorá vyviazla bez zranení a rovnako tak 50-ročný vodič VW Golf sa pri nehode nezranil,“ priblížila polícia.

Škoda na vozidlách bola odhadnutá na viac ako 6000 eur.

Pridaj komentár