Okresné mesto na Gemeri predstavuje nová fotopublikácia Čarovná Rožňava a okolie

Rožňava, Katedrála Nanebovzatia Panny Márie

ROŽŇAVA – Podporiť rozvoj mesta Rožňava a jeho okolia je cieľom novej knihy, ktorú vydáva vydavateľstvo CBS. Fotopublikácia predstaví pekné miesta tohto regiónu tak, ako ich zachytili viacerí fotografi. Informovala o tom mediálna manažérka vydavateľstva Kristína Krupová.

Fotopublikácia má za úlohu pomôcť nielen v rozvoji cestovného ruchu, ale aj ponúknuť domácim nový pohľad na vlastný región. Vydaním obrazovej publikácie chce vydavateľstvo podporiť rozvoj mesta Rožňava a jej okolia,“ ozrejmila Krupová.

Umelecké fotografie miestnych nadšencov fotografovania sa stanú súčasťou knihy o tomto regióne. Tým, že v tomto regióne žijú, poznajú ho podľa Krupovej do takej miery, že dokážu vystihnúť moment, kedy sa daný objekt, prírodná scenéria či kultúrno-historická pamiatka ukáže v netradičnom svetle. Preto v správnom čase a na správnom mieste zvečnili neopakovateľné fotografické zábery.

Táto kniha je súčasťou ucelenej celoslovenskej edície, ktorá má poslanie prinášať ľuďom jedinečný pohľad na krajinu. Základnou myšlienkou je, že najúžasnejšie fotografie každého regiónu spravia miestni fotografi. A práve s nimi spolupracujeme. Voláme ich čarovní fotografi a dávame im príležitosť vydať svoje skvostné fotografie aj knižne. A presne takouto čarovnou bude aj kniha o Rožňave a okolí,“ priblížil Milan Paprčka, fotograf a riaditeľ vydavateľstva.

Rožňavu bude mať možnosť spoznať aj zahraničný návštevník

Obrazová časť knihy bude obohatená epickými popismi a tiež informáciami o samosprávach, kultúrnych i vzdelávacích inštitúciách či regionálnych podnikoch, ktoré pôsobia v Rožňave. Podľa slov Marty Barlíkovej, projektové manažérky, sa súčasťou knihy môže stať aj široká verejnosť.

Verím, že projekt Čarovná Rožňava a okolie zviditeľní čaro tohto neprávom trochu zabudnutého, prekrásneho kúta Slovenska. Ľudia na Gemeri to nemajú ľahké, hoci žijú v objatí nádhernej prírody. Sú však hrdí na kultúrne a historické dedičstvo tohto regiónu,“ povedala.

Ako dodala, práve preto by v knihe rada dala priestor šikovným a pracovitým drobným remeselníkom a živnostníkom, aby inšpirovali a motivovali aj iných. „Každodenne dokazujú, že i v tomto kraji je možné uplatniť sa a plnohodnotne žiť. Neodmysliteľnou súčasťou projektu bude tiež pestrá mozaika kultúrneho a spoločenského života v obciach a v meste Rožňava, ktoré sa oplatí navštíviť a spoznať tak ďalší čarovný kraj Slovenska,“ doplnila Barlíková.

Foto: ilustračné, Sobotnik.sk

Pridaj komentár