MODRÝ KAMEŇ: Aká je púť do Compostely? Porozprávajú o tom Petra Kepeňová a Martina Jančeková

MODRÝ KAMEŇ – Chcete si aspoň na chvíľu oddýchnuť od predvianočného stresu a naladiť sa na Vianoce? Príďte na hrad Modrý Kameň (okres Veľký Krtíš) dozvedieť sa, aká je vlastne púť do Compostely, tradičného pútnického mesta.

Slovenské národné múzeum (SNM) – Múzeum bábkarských kultúr a hračiek hrad Modrý Kameň v sobotu 9. decembra 2023 o 16:00 hodine ponúkne netradičný hudobný recitál, exkluzívnych hostí a najmä zaujímavú tému.

Finalistka Superstar Petra Kepeňová a moderátorka RTVS Martina Jančeková budú rozprávať o ich pešej púti do Santiaga de Compostely. „Púť do Santiaga bol môj celoživotný sen. Som rada, že sa mi ho podarilo zrealizovať. V tomto prípade platí, že samotná cesta je cieľ, pretože putovanie napĺňa človeka nielen novými zážitkami, ale aj poznaním seba samého. Človek po absolvovaní takejto cesty začína vnímať ľudí úplne inak,“ povedala dlhoročná tvár RTVS Martina Jančeková.

Petra Kepeňová absolvovala púť toto leto. „Počas cesty do Compostely som sa stretávala s dobrom, pomocou, láskou, súdržnosťou, úsmevom, vľúdnym slovom každý deň. Takto si budem púť pamätať a som za ňu vďačná. Je dôležité, aby sme si uvedomili všetko, čo máme. Hlavne sami k sebe navzájom, aby sme boli ľudskí,“ doplnila Petra Kepeňová.

Vstupné na podujatie je sedem eur. Lístky sa kupujú v pokladni múzea. „Z dôvodu obmedzenej kapacity priestorov odporúčame záujemcom rezervovať si miesto na telefónnom čísle 047/24 54 100,“ dodala kultúrno-propagačná manažérka múzea Andrea Predajňová.

Do španielskeho mesta Santiago de Compostela ročne prichádzajú desaťtisíce ľudí z celého sveta. Podľa tradície sú v miestnej katedrále uložené ostatky svätého apoštola Jakuba. Mnohí na toto miesto putujú desiatky kilometrov a púť do Compostely absolvujú pešo.

Pridaj komentár