Pri Fige došlo k hromadnej nehode. Cesta je neprejazdná, jedna osoba zostala zakliesnená

FIGA – Pri hromadnej nehode na hlavnej ceste I/16 pri Fige aktuálne zasahujú príslušníci Hasičského a záchranného zboru (HaZZ) a cesta je tam neprejazdná. O nešťastnej udalosti informoval Miroslav Fungáč z Operačného strediska Hasičského a záchranného zboru (HaZZ) Banská Bystrica.

„Ide o dopravnú nehodu troch osobných motorových vozidiel a jednej dodávky s desiatimi účastníkmi, z toho jedna osoba bola  zakliesnená,“ konkretizoval Fungáč.

Ako dodal, príslušníci Hasičského a záchranného zboru vyslobodili zakliesnenú osobu pomocou hydraulického vyslobodzovacieho zariadenia z havarovaného vozidla a naložili ju do vozidla Zdravotnej záchrannej služby.

„Na havarovaných vozidlách vykonávajú protipožiarne opatrenia. Polícia na mieste udalosti uzavrela cestu 1/16 v oboch smeroch,“ upozornil Fungáč.

Na mieste nehody sa tvoria kolóny, je preto lepšie sa úseku vyhnúť juhom cez Rimavskú Seč.

DOPLNENÉ o 19:02: Cesta zostáva stále neprejazdná. Podľa dopravných informácií na portáli Google mapy vidieť, že k nej došlo v úseku medzi osadou Teška a začiatkom rýchlostnej cesty R2.

DOPLNENÉ o 20:19: Podľa informácií od vodičove je už cesta sprejazdnená.

DOPLNENÉ 29.12. 2023 o 11:42: Ako spresnila krajská policajná hovorkyňa Mária Faltániová, šlo napokon o nehodu štyroch vozidiel (hasiči pôvodne výslovne spomínali päť vozidiel).

„Vodič vozidla Dacia Duster vo veku 69 rokov viedol vozidlo po ceste I/16 od Figy smerom na Bátku, kde z doposiaľ nezistených príčin prešiel do protismeru a narazil do oproti idúceho nákladného vozidla Citroen Jumper, od ktorého ho odrazilo ďalej v protismernej časti vozovky do osobného motorového vozidla Fiat Bravo a následne do osobného motorového vozidla Kia Sportage,“ opísala Faltániová.

Dodala, že pri nehode sa zranil iba vinník dopravnej nehody, ktorý utrpel ľahké zranenia. „Alkohol u vodičov zistený nebol a škody na vozidlách sú odhadnuté na 14 500 eur,“ zakončila.

Foto: Facebook.com/Rebeka Martonova; Google Mapy

One Reply to “Pri Fige došlo k hromadnej nehode. Cesta je neprejazdná, jedna osoba zostala zakliesnená”

  1. Pingback: Najčítanejšie články na Sobotníku za rok 2023: Hlavne nehody, ale aj vysoká škola a Zlatá Zuzana

Pridaj komentár