REVÚCA: Krytý bazén v gymnáziu už môže využívať aj verejnosť

krytý bazén

REVÚCA – Školský krytý bazén v budove Gymnázia Martina Kukučína (GMK) v Revúcej, ktorý doteraz slúžil len pre študentov v rámci hodín telocviku, môže odteraz využívať aj široká verejnosť. Obyvatelia mesta a regiónu už tak nebudú musieť za plávaním v zimných mesiacoch dochádzať do najbližších verejných krytých plavární v Rimavskej Sobote a Závadke nad Hronom, ktoré sú vzdialené desiatky kilometrov.

Sprístupnený bude zatiaľ v skúšobnej prevádzke tri dni v týždni, konkrétne pondelok, stredu a piatok, vždy od 15:00 do 18:00. Prvýkrát bude bazén verejnosti prístupný už dnes, teda 20. decembra 2023. Bazén bude prevádzkovať občianske združenie, ktoré z vlastných zdrojov investovalo aj do sauny, ktorú bude môcť verejnosť tiež navštevovať.

Bazén môžeme sprístupniť pre verejnosť vďaka tomu, že v roku 2019 sme investovali do rekonštrukcie bazéna aj vzduchotechniky. Naším plánom bolo otvoriť ho pre verejnosť už skôr, ale vošiel nám do toho Covid-19 a nebolo to možné,“ povedal pri predstavení novej služby predseda Banskobystrického samosprávneho kraja Ondrej Lunter, ktorý verí, že obyvatelia tejto časti Gemera si ju obľúbia.

Podľa primátora Revúcej Júliusa Buchtu je sprístupnenie bazéna verejnosti jedným z dobrých príkladov fungujúcej praxe. „O dva dni, teda v piatok 22. decembra, otvárame pre našich obyvateľov v areáli GMK aj syntetickú ľadovú plochu,“ avizoval primátor, podľa ktorého škola naberá vďaka novému vedeniu dobrý smer. „Plaváreň by sme v Revúcej nikdy v živote nemali, pretože prevádzkové náklady sú veľmi vysoké,“ doplnil.

Ako nadviazala riaditeľka GMK Ivana Ďurďáková, sprístupnenie bazéna pre verejnosť ich teší. „Sme veľmi radi, že nielen študenti našej školy, ale široká verejnosť a mládež bude mať možnosť prísť si zaplávať do tohto bazéna,“ podotkla.

Vstupné do bazéna sú štyri eurá na hodinu pre dospelého, dôchodcovia a deti platia tri eurá. Vstup je každú celú hodinu. Podmienkou je mať nasadenú kúpaciu čiapku. Bazén má dĺžku 15 metrov, šírku 7,5 metra a hĺbku 1,2 metra. Prevádzkovatelia udávajú teplotu vody 29 stupňov Celzia.

Otváracie hodiny bazéna počas vianočných prázdnin sú nasledovné:

dňa 27. 12., 28. 12. a 29. 12 2023 doobeda 10:00 – 12:00 a poobede 14:00 -16:00

dňa 2. 1., 3. 1. a 4. 1. 2024 doobeda 10:00 – 12:00 a poobede14:00 -16:00

Pridaj komentár