RIMAVSKÁ SOBOTA: Kriminalisti objasňujú smrť 62-ročnej ženy, v byte bol jej 30-ročný syn

RIMAVSKÁ SOBOTA – Krajskí kriminalisti aktuálne v Rimavskej Sobote dokumentujú smrť 62-ročnej ženy. Informovala o tom krajská policajná hovorkyňa Petra Kováčiková.

Dnes (5.12) krátko popoludní prijala polícia na linku 158 informáciu o náleze tela 62-ročnej ženy. Telo bolo nájdené v jednom z bytov na ulici Ludvika Svobodu v Rimavskej Sobote. V byte sa v čase oznámenia nachádzal 30-ročný syn nebohej ženy,“ uviedla Kováčiková

Ako dodala, nie je vylúčené, že na mieste došlo k násilnému skutku. „Polícia prípad dokumentuje a bližšie informácie vzhľadom na prebiehajúce úkony nie je možné nateraz poskytnúť,“ zakončila.

DOPLNENÉ 20:27: Podľa informácií TV Markíza muž ohrozoval hasičov a záchranárov, ktorí vošli do bytu, nožmi.

DOPLNENÉ 6. 12. o 18:10: Ako polícia informovala na Facebooku, prípad rieši ako obzvlášť zázávažný zločin vraždy. Uvádza, že už pri prvotných zisteniach na mieste udalosti všetko nasvedčovalo tomu, že v byte došlo k spáchaniu násilného trestného činu.

Polícia v Rimavskej Sobote bola včera (5.12), krátko po poludní vyslaná na preverenie oznámenia na ulicu Ludvika Svobodu, kde išlo o podozrenie, že došlo k napadnutiu 62-ročnej ženy. Situácia si vyžiadala zásah viacerých zložiek, na mieste zasahovali policajti Obvodného oddelenia Policajného zboru z Rimavskej Soboty a súčinnosť poskytli aj príslušníci Hasičského a záchranného zboru z Rimavskej Soboty,“ konkretizovala polícia.

Dodala, že na mieste bolo zistené, že v jednom z bytov sa nachádza 30-ročný muž, ktorý bol viacnásobne vyzývaný, aby byt otvoril, pričom tak neurobil. Následne bolo využité oprávnenie na otvorenie bytu za pomoci príslušníkov HaZZ, ktorí byt otvorili násilím.

„Po otvorení bytu sa na chodbe nachádzala podozrivá osoba, ktorá mala v ruke nôž a naznačovala útok voči zakročujúcim policajtom v uniforme, nerešpektovala výzvy policajtov a z uvedeného dôvodu vznikla obava, že osoba bude v útoku pokračovať, policajti použili donucovacie prostriedky a muža sa hliadke podarilo spacifikovať a zadržať,“ doplnila polícia.

V byte bola nájdená 62-ročná žena, ktorá už nejavila známky života. Na miesto udalosti boli operačným dôstojníkom vyslaní krajskí kriminalisti, pretože už po prvotných zisteniach išlo o podozrenie zo zavinenia smrti ženy inou osobou a závažným násilným spôsobom.

„Krajský vyšetrovateľ začal v tomto prípade trestné stíhanie vo veci obzvlášť závažného zločinu vraždy,“ zakončila polícia.

DOPLNENÉ 7. 12.: Z vraždy 62-ročnej ženy napokon polícia obvinila práve jej 30-ročného syna. Vyšetrovateľ podal zároveň podnet na návrh vzatia obvineného do vyšetrovacej väzby.

„Vykonaná súdna pitva potvrdila, že 62-ročná žena zomrela na následky zranení, ktoré utrpela po závažnom násilnom útoku, z ktorého je obvinený jej syn,“ priblížila polícia na Facebooku.

Foto: Facebook.com/Svet Gemera

Pridaj komentár