LUČENEC: Fašiangy oslávia aj v Novohradskom osvetovom stredisku

Fašiangy na osvete 2023
Fašiangy na osvete 2023

LUČENEC – Novohradské osvetové stredisko, kultúrna inštitúcia Banskobystrického samosprávneho kraja aj v tomto roku organizuje veľkolepú rozlúčku s obdobím zábav, bálov, tancovačiek či plesov.

Podujatie Fašiangy na osvete sa uskutoční 9. februára 2024 v priestoroch Novohradského osvetového strediska (Ulica J. Kármana 2/2, Lučenec) so začiatkom o 16:30 hodine.

Môžete sa tešiť na vynikajúcu atmosféru, pekne vyzdobené nasvietené priestory historického nádvoria Novohradského osvetového strediska, bohatý program a chutné pokrmy z dielne ‚gastroumelca’ EATeliér.“ priblížil riaditeľ NOS Stanislav Spišák.

Ako dodal, podujatie otvoria už o 15:30 hodine krátkym veselým programom v obchodnom centre Galéria (Námestie republiky 5994/32, Lučenec). Tam bude aj začiatok hudobného fašiangového sprievodu v maskách.

Sprievod povedie ulicami mesta až do Novohradského osvetového strediska, kde bude pokračovať náš bohatý kultúrny program. Budeme veľmi radi, ak sa pochodu zúčastní aj široká verejnosť, skrátka ktokoľvek,“ povedal Spišiak.

O program a dobrú zábavu sa postarajú členovia folklórneho súboru (FS) Ipeľ a FS Hrnčiarka, ľudová hudba Petra Fizoľu, heligonkári z Novohradu a detský folklórny súbor Radosť.

Všetkých návštevníkov určite poteší aj tradičná gastronómia (čerstvé voňavé šišky s džemom, zabíjačková kapustnica, zabíjačkové špeciality a iné dobroty…). Samozrejmosťou budú aj teplé i chladené nealko a alko nápoje,“ pokračoval riaditeľ Novohradského osvetového strediska.

Pre deti, ale v prípade záujmu aj pre dospelých sú pripravené aktivity v dielničke tradičných remesiel (práca s hlinou na hrnčiarskom kruhu a aj iné tradičné remeselné praktiky). Na záver podujatia pochováme basu a odprevadíme ju na štyridsaťdňový odpočinok.

Fašiangy sú vždy najmä o zábave, veselosti a najmä o príjemných stretnutiach dobrých ľudí. To a mnoho iného zažijete na najlepších fašiangoch na osvete v piatok 9. februára 2024 v Lučenci. Ak niekto nevie, kde sídli inštitúcia Novohradské osvetové stredisko, tak je to rohová budova oproti kostolu s kohútom/kalvínskemu kostolu.

Vstup na podujatie Fašiangy v Novohradskom osvetovom stredisku je voľný.

Foto: NOS

Pridaj komentár