Z útoku nožom na 31-ročného muža v Lučenci obvinila polícia neplnoleté dievča (VIDEO)

Polícia, útok nožom, zranenie, dievča

LUČENEC – Ťažké zranenia ohrozujúce život utrpel muž, ktorý bol pred niekoľkými dňami v Lučenci terčom brutálneho útoku nožom. O prípade ako prvá informovala televízia JOJ na svojom portáli Noviny.sk. Policajtom sa rýchlo podarilo vypátrať osobu, ktorá je z tohto skutku podozrivá. Je ňou iba 17-ročné dievča.

Študentka sa s priateľkou stretávala v priestoroch opustenej školy v Lučenci, kde sa v tom čase nachádzal aj 31-ročný muž. Čo sa medzi nimi udialo, zatiaľ zostáva nejasné. Výsledkom však bol podľa polície útok študentky otváracím nožom, ktorým muža bodla do oblasti hrudníka a zasiahla mu pľúca.

Napriek tomu ešte dokázal prejsť niekoľko desiatok metrov von a na priestranstve pred budovou sa zrútil na zem. Našťastie bol na blízku človek, ktorý to videl a zalarmoval políciu i zdravotných záchranárov.

K zranenému mužovi musel napokon letieť záchranársky vrtuľník, ktorý ho v kritickom stave transportoval do banskobystrickej Rooseveltovej nemocnice. Tam bol uvedený do umelého spánku, ale už je mimo ohrozenia života.

Dievča policajti obvinili zo zločinu ublíženia na zdraví. „Bol spracovaný návrh na jej vzatie do väzby,“ ozrejmila lučenecká okresná prokurátorka Michaela Taglíberová. Obhajca obvinenej ale voči umiestneniu do vyšetrovacej väzby podal sťažnosť, takže definitívne rozhodne až krajský súd.

„V priebehu ďalšieho vyšetrovania bude určite do konania pribratých viacero znalcov a to z oblasti zdravotníctva a farmácie. Úlohou bude aj vyšetriť duševný stav mladistvej osoby,“ zakončila prokurátorka.

Foto: Ilustračné, Pixabay.com/Pexels

Pridaj komentár