Petra Čipková už nie je prednostkou v Tisovci. Nahradila ju bývalá riaditeľka Sociálnej poisťovne v R. Sobote

TISOVEC – Mestský úrad v Tisovci má novú prednostku. Petra Čipková, ktorá tento post zastávala od 14. apríla 2023, sa funkcie vzdala k 15. decembru minulého roka. Informácia o tom odznela na decembrovom zasadnutí tisovského mestského zastupiteľstva (MsZ).

Aj touto cestou sa Peti chcem poďakovať za prácu, ktorú odviedla. Aj keď za krátku dobu, ale jej práca a výkon boli na vysokej úrovni. Veľmi si vážim prácu, ktorú za to krátke obdobie pre mesto a mestský úrad odviedla a srdečne jej ďakujem aj v mene všetkých zamestnancov,“ povedal na zasadnutí primátor Ján Vengrín.

Čipková sa zároveň s postom prednostky vzdala i členstva v rade školy pri Základnej škole V. Clementisa a v komisii sociálnych služieb a školstva. „Ja by som sa touto formou chcel Petre tiež poďakovať za spoluprácu, prínos a aktivitu. Žiaľ, zdravotné dôvody sú dôležitejšie ako členstvo v komisiách. Chcel by som jej popriať všetko dobré na jej súkromnej i pracovnej životnej ceste,“ uviedol predseda komisie sociálnych služieb a školstva tisovského MsZ Karol Kubíni.

Petra Čipková uspela v komunálnych voľbách na jeseň 2022, keď získala v tisovskom volebnom obvode č. 1 dokopy 385 hlasov voličov. V decembri toho istého roka ju primátor vymenoval za svoju zástupkyňu. Ako informoval portál Vobraze.sk, z tohto postu odišla v apríli 2023, keď sa stala prednostkou MsÚ Tisovec. Zároveň vtedy odišla aj z pozície riaditeľky úradu práce v Revúcej.

Vengrín na decembrovej schôdzi MsZ avizoval, že nového prednostu by chceli nájsť čo najskôr, ideálne s nástupom hneď od 1. januára, prípadne od 15. januára či 1. februára 2024. Ako potvrdil pre Sobotnik.sk, napokon sa to podarilo hneď od začiatku januára.

Novou prednostkou sa stala Barbora Emingrová, bývalá riaditeľka Sociálnej poisťovne (SP) v Rimavskej Sobote. Vyšlo to tak dobre, že 31. 12. 2023 tam skončila a ja som ju hneď 1. 1. 2024 prijal na úrad,“ vysvetlil Vengrín.

Emingrová bola riaditeľkou rimavskosobotskej pobočky SP od júna 2020. Od 1. januára ju nahradil Michal Bagačka, okresný predseda strany Smer-SD a zároveň viceprimátor Hnúšte aj poslanec Banskobystrického samosprávneho kraja.

Mestský úrad v Tisovci od leta 2023 posilnil aj bývalý vedúci kancelárie primátora Hnúšte Milan Migaľa, ktorý sa stal vedúcim oddelenia sociálneho a školstva. Je známy tým, že sa výborne orientuje v problematike samospráv a príslušnej legislatíve. „Považujem ho za veľký prínos pre náš mestský úrad,“ zakončil tisovský primátor.

Foto: ilustračné (MsÚ Tisovec)

Pridaj komentár